Hafize Gaye Erkan evli mi, eşi kimdir? Batur Biçer kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne mesleği nedir?

Hafize Gaye Erkan evli mi, eşi kim soruları Merkez Bankası Başkanının özel hayatını merak edenler tarafından son dönemlerde sık sık soruluyor. Erkan'ın Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak ülkenin ilk kadın MB Başkanı olması uzun süre konuşulmuştu. Eşi ve ailesi de doğal olarak soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Hafize Gaye Erkan evli mi, eşi kimdir?

Hafize Gaye Erkan evli mi, eşi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor soruları haklı olarak geniş kesimler tarafından merakla soruluyor. Çünkü, Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak ilk kadın Merkez Bankası başkanı olan ismin özel hayatı ve ailesi de ister istemez merak konusu oluyor. Peki, Hafize Gaye Erkan evli mi, eşi kimdir? Batur Biçer kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne mesleği nedir?

HAFİZE GAYE ERKAN EVLİ Mİ EŞİ KİM?

Hafize Gaye Erkan'ın eşi Batur Biçer'dir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda bir dönüm noktası yaşandı. Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Erkan'ın bu önemli göreve atanması, hem Türkiye'de hem de dünya finans çevrelerinde büyük yankı uyandırdı.

Hafize Gaye Erkan eşi kimdir
Hafize Gaye Erkan - Merkez Bankası Başkanı

 

BATUR BİÇER KİMDİR?

Hafize Gaye Erkan, Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim alarak matematikçi anne ve mühendis babanın izinden giderek akademik ve profesyonel başarılar elde etti. ABD'de "Müthiş Türk kızı" olarak adlandırılan Erkan, finans sektöründe hızla yükseldi. Aynı zamanda Mehmet Şimşek'in A takımında önemli bir rol oynayan Erkan, Merkez Bankası başkanlığına kadar yükseldi.

Erkan'ın eşi Batur Biçer ise kendisi gibi başarılı bir kariyere sahip. 1997 yılında Tarsus Amerikan Koleji'nden, ardından Boğaziçi Üniversitesi'nden dereceyle mezun olan Biçer, finans sektöründe önemli bir isim. Barclays Capital, Goldman Sachs ve Citigroup gibi küresel finans kuruluşlarında üst düzey görevlerde bulunan Biçer, şu anda Napier Park Global Capital'de Genel Müdür olarak görev yapıyor.

ÜNİVERSİTEDEN EVLİLİĞE

Hafize Gaye Erkan ve Batur Biçer'in hikayesi, Boğaziçi Üniversitesi'nde başladı. İki başarılı öğrenci, üniversite yıllarında tanışıp, mezuniyetlerinin ardından evlilik kararı aldı. Bu ilişki, her iki tarafın da kariyerinde önemli bir motivasyon kaynağı oldu.

KARİYERDE BAŞARI VE ÖZEL HAYATIN UYUMU

Erkan ve Biçer çiftinin hikayesi, kariyer başarıları ve özel hayatlarının dengeli bir uyumu olarak öne çıkıyor. Erkan, Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olarak finans dünyasında önemli bir rol model olurken, Biçer de finans sektöründe gösterdiği başarılarla dikkat çekiyor.

İSTANBUL'DA KİRALIK EV BULAMAMA ŞİKAYETİ

Erkan, en son İstanbul'da kiralık ev fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etmişti. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan İstanbul’daki kira artışı nedeniyle annesinin yanına taşındığını açıkladı, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" diye sordu.

Hafize Gaye Erkan Hürriyet’ten Ahmet Hakan’ın sorularını cevapladı. Ek ödemeler hariç brüt 161 bin lira maaşı bulunan Merkez Bankası Başkanı Erkan, İstanbul’daki kira fiyatlarından şikayetçi oldu.

Söyleşide Hakan’ın kiralara yönelik sorusuna “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” cevabı verdi.

Yüksek memur rütbesindeki Erkan’ın bile annesine yerleştiren yüksek kira fiyatlarına karşı önerisi ise sosyal konutların arttırılması. Erkan birden fazla evi olanlara ilişkin ‘Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı’ ifadelerini kullandı.

Erkan, apartman görevlisiyle diyaloğunu da anlattı. "Bir Merkez Bankası başkanı markette ilk neye bakar?" sorusunu şöyle yanıtladı: “Ben markette patatesin, kırmızı etin ve sütün fiyatına bakıyorum. Ekmek, süt ve akaryakıtın enflasyonda ciddi bir etkisi var. Aynı ürünü farklı fiyata satan market gördüğüm zaman bunu onlara soruyorum. Sonuçta iki adım ötedesin. Biz normal dışarıdan alınan yoğurt yemiyoruz, mayalıyoruz. Süt fiyatları bazen markette artmıyor ama TÜİK istatistiklerinde arttığını görüyorum. Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” diyor.”

Yorumlar