Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden?

Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden görevden alındı, görevden alındığı kesin mi soruları ünlü hocayı tanıyanlar bilenler tarafından merakla soruluyor. Mustafa Efe, sosyal medya üzerinden yayınladığı sokak hayvanları görüntüleriyle ünlenmişti. Peki neden görevden alındı?

Google Haberlere Abone ol
Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden?

Aziz Mahmut Hüdayi Camii'nin imamı Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden görevden alındı, görevden alınmasının sebebi nedir? Yayınladığı sokak hayvanları görüntüleriyle sosyal medyada sık sık gündem olan Hafız Mustafa Efe'nin görevden alındığı öğrenildi. Peki, Hafız Mustafa Efe neden görevden alındı? 

Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden
Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden

 

Sosyal medya hesabı Instagram üzerinden sık sık sokak hayvanlarına yardım edilmesi yönünde görüş bildiren ve paylaşımlarda bulunan Mustafa Efe hocanın görevden alınması şaşkınlık yarattı.

Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden?
Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden?

 

Bir konuşmasında sokak hayvanlarında değinen Mustafa Efe hoca, “Özellikle hayvan fobisi olanlara da buradan ifade etmiş olayım. Bir hayvanı sahiplenmek dünyanın en güzel duygusudur. Bakın yıllarca iyi ve kötü günde birlikte oluyoruz. Eksikliğini, hatanı yüzüne vurmuyor, dedikodunu yapmıyor, dostluğunu paylaşıyor, yalnızlık duygunu gideriyor, oyunları ile dertlerini unutturuyor. Moralin bozukken yaptığı birkaç hareketi sayesinde neşeleniyorsun. Pek çok dostun vefasızlık göstermişken ondan asla vefasızlık görmüyorsun. Yalanına şahit olmuyorsun. Kandırmıyor seni aldatmıyor. Kızdığın zamanlar sana küsmüyor. Ufacık bir ödüle büyük tezahürat yapıyor. Üzüntü, neşeni fark ediyor, ona göre davranıyor. Sen onu seviyorsun ama bakıyorsun ki o seni senden daha çok seviyor. Hem karşılıksız hem de canını göz kırpmadan sana veriyor. Kısacası hiçbir insandan göremeyeceğiniz sevgiyi, dostluğu bize o yaşatıyor.” ifadelerine yer vermişti.

Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden
Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden

 

Mustafa Efe hocanın neden görevden alındığı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Afyon’un Bolvadin ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Efe, memleketi Çorum Osmancıkta başladığı ilkokulunu 1989 yılında İstanbul Fatih Oruçgazi ilköğretim okulunda tamamladı.

Babası Merhum Hafız Mehmet EFE Hocaefendi’de başladığı Hafızlığını Hafız Mahmut Ekşi Hocaefendi’de ikmal etti. Merhum Hafız İsmail Biçer Merhum Hafız Muharrem ARSLANTÜRK, Merhum Hafız Dursun ÇAKMAK, Hafız İlhan TOK ve Hafız Fatih ÇOLLAK Hocaefendilerden Tashih-i Huruf ve Mûsıkî dersleri aldı.Orta öğrenimini Üsküdar İHL’de,Yükseköğrenimini Marmara ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi.

Diyanet işleri Başkanlığı bünyesinde “Aziz Mahmûd Hüdâyi Camii İmam Hatib-i” olarak görev yapmakta olan Mustafa Efe Evli ve iki çocuk babasıdır.

Babası Merhum Hafız Mehmet EFE Hocaefendi’de başladığı Hafızlığını Hafız Mahmut EKŞİ Hocaefendi’de ikmal etti.Merhum Hafız İsmail BİÇER, Merhum Hafız Muharrem ARSLANTÜRK, Merhum Hafız Dursun ÇAKMAK, Hafız İlhan TOK ve Hafız Fatih ÇOLLAK Hocaefendilerden Tashih-i Huruf ve Mûsıkî dersleri aldı.Orta öğrenimini Üsküdar İHL’de,Yükseköğrenimini Marmara ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi.

Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden
Hafız Mustafa Efe görevden alındı mı, neden

 

Diksiyon, Seslendirme, Spikerlik, Sunuculuk ve Hitabet alanında çalışmalarda bulunarak sahasında söz sahibi ustalardan, TRT Spikerlerinden (Fulin ARIKAN, Elçin TEMEL, Nuran KUTLUBAY, Müge Oruç KAPTAN, Müge WÖBER, Enver SEYİTOĞLU, Bülent ÖZVEREN, Altan VAROL ve Altan ERKEKLİ, Altan GÖRDÜM, Hakan KAÇAN vs.) eğitim ve Milli Eğitim Bakanlığından onaylı Spikerlik-Sunuculuk sertifikası aldı.

TRT başta olmak üzere birçok ulusal TV ve Radyoda Sunucu, icracı, konuşmacı ve Program Danışmanlığı yanı sıra; Belgesel, TV Dizisi, Radyo ve Televizyonlarda seslendirmeler, ulusal ve uluslararası özel programlarda Kendine has üslubuyla profesyonel sunuculuk yaptı. Şimdiye kadar 1000’in üzerinde Programda görev aldı.

*1995 yılında “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”n da aldığı Türkiye Birinciliği ile ülkemizi Dünya yarışmalarında temsil etti.

*1996 yılında İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı tarafından ““Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”n da “ONUR BELGESİ” takdim edildi.

*1997-1998 Yılllarında Azerbaycan Bakü İslam Üniversitesi’nin Zaqatala Şubesinde “Uygulamalı Kur’ân-ı Kerîm Eğitimi” verdi.

*1999-2008 Yılları arası kısa adı İLAM olan İlmi Araştırmalar Merkezi ve Yüzakı Eğitim Kurumlarında “Uygulamalı Kur’ân-ı Kerîm Eğitimi” verdi.

*2000 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam Hatip ve “Kur’an Akademisi” bünyesinde Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇOLLAK Hocaefendi’nin nezaretinde Asistan Hoca olarak hizmete başladı.

*2003-2005 yılında Aziz Mahmud Hüdâyi Hz. Halifesi Üsküdar’ın manevi sultanlarından “ŞEYH MUSTAFA DEVÂTİ” camiinde Vekil İmam olarak vazife yaptı.

*2004’te Adını tüm dünyaya duyuran “Kur’an Ziyafeti” Programlarını başlattı.

*2006’da Türkiye’nin seçkin hafızları ile birlikte “Hafızlar Derneği”ni kurdu.

*2007 Yılında Dost TV’de Radyo-Tv Programcılığı’na başladı.

*“2008′in EN’leri” oylamasında “2008′in EN İYİ PROGRAM SUNUCUSU” ödülünü aldı.

*2009 Yılından itibaren – İstanbul Müftülüğünün Her ay farklı bir ilçede Fonetik-Diksiyon ve Hitabet Kursu programı gereği, Din Görevlilerine 40 saatlik “Kişisel Gelişim ve Hitabet Sanatı” Seminerleri verdi.

*2009 da “Hitabet Akademisi”ni Kurdu.

*2009-2010 Mehtap TV’de “Fatih ÇOLLAK Hocaefendi ile Kur’an Dersleri” Programı ve Mehtap TV’de Yayınlan “MUKABELE” programında görev aldı.

*2009 ve 2010 Ramazan da Kanaltürk ekranlarında her gün 03.30–05.30 arası Canlı olarak yayınlanan “Sahurnâme” Programını hazırlayarak sundu.

*2011-2012 Yılında İstanbul Müftülüğünün Tashih-i Huruf Kurslarında 48 saatlik “Hitabet Sanatı” dersleri vermeye başladı.

*23.07.2011’de Ka’be-i Muazzamayı Tavaf Esnasında, 27.07.2011 Medine-i Münevvere’de, Ravza-i Mutahhara’da (Huzûr-i Rasûlillâh’da), Muhterem Fatih ÇOLLAK Hocaefendi’ye Arz tarikiyle Kıraat ettiği İmâm-ı Âsım kırâatinin Hafs rivâyetiyle Hatm-i Şerifi itmam ve ikmâle muvaffak oldu ve “İCAZET” aldı.

*2011 Yılından itibaren, her perşembe TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile TRT’nin işbirliği ile hazırlanan “İslam’ın Aydınlığında” programını sundu.

*2005-2007 Yılları Ümraniye Yenişehir Refiye Soyak Camii İmam Hatibi

*2007-2012 Yılları Üsküdar Bağlarbaşı Camii İmam Hatibi olarak vazife yaptı.

*28 şubat 2012 de “AZİZ MAHMUD HÜDÂYİ CAMİİ”ne İmam Hatip olarak atandı.

*2012 Yılında Diyanet TV’nin İstanbul canlı yayınlarını Yapmaya başladı.

*2012 Yılında alanında bir ilk olan “Hüdâyi Kur’ân Merkezi”‘ni kurdu.

*2013 Yılında Erkam Radyo’da Kur’an Dostları ve Kur’an Ziyafeti Programlarına başladı.

*2014-2015 Yılında Diyanet TV’de yayınlanan “Vahyin Işığında” Programını sundu.

Diyanet işleri Başkanlığı bünyesinde “Aziz Mahmûd Hüdâyi Camii İmam Hatib-i” olarak görev yapmakta olan Mustafa Efe Evli ve iki çocuk babasıdır.

Halen Devam Eden Verdiği Eğitim Seminerleri ve Kurslar:

Uygulamalı Kur’ân-ı Kerîm Eğitimi

Hitabet Sanatı Sesli Eserleri

1915 Çanakkale Destanı (Mabeyn Prodüksiyon 1 CD)

En Kolay Kur’ân Öğreniyorum (Nefes Prodüksiyon 2 CD)

En Kolay Namaz Öğreniyorum (Nefes Prodüksiyon 2 CD)

En Kolay Tecvid Öğreniyorum (Nefes Prodüksiyon 1 CD)

Yasin, Teberake, Amme ve Namaz Sureleri (Vakit Gazetesi Ramazan Hediyesi)

Kur’ân Şöleni (Hafızlar Derneği’nin Hediyesi 4 CD)


 

Yorumlar

DİLEK AKIN SAYIN VATANDAŞ ARKADAŞ SANA CVP VEREYİM SİZİN GİBİLERE NE LAZIM BİLİYORMUSUN YOBAZ ELİ SOPALI CAHİL HOCALAR LAZIM. KEDİDEN ZARAR GELMEZ ÖNCE OKU ÖĞREN .HOCANIN HANGİ HAREKETİ ŞIK DEĞİLMİŞ HAYVANLARI KORUYUN DEMESİMİ
vatandaş tabiki hayvalarını sevelim ve koruyalım zincir kafes ile esirde etmeyelim. kedi tüy döken hayvan saglığımızı tehtid edecek kadar yaşam alanlarımıza sokmayalım.hocanın pozu camide şık olmamış