Hac kuraları çekildi

2024 yılında hac farizasını yerine getirmek isteyen hacı adaylarının merakla bekledikleri kura çekildi.

Google Haberlere Abone ol
Hac kuraları çekildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, noter huzurunda gerçekleştirilen 2024 Hac kura çekilişini tamamladı. Şimdi gözler, hac kura sonuçları ve isim listesi sorgulama ekranında.

Milyonlarca kişinin beklediği 2024 haç kuraları içn meraklı ekleyiş sona erdi. 2024 Hac kura çekilişi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından noter huzurunda çekildi.

Hac kura sonuçları, asil ve yedek isim listesiyle birlikte e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Kesin kayıt tarihi ve ücretlerine ilişkin detaylar da hacı adaylarının merakını cezbetmekte.

E-DEVLET’TE KURA SONUÇLARI SORGULAMA ZAMANI

Kesin kayıt yapmaya hakkı kazanan adaylar, e-Devlet şifresi ile giriş yaparak Hac Kesin Kayıt Belgesi alabilecekler. Bu belge ile müftülükler ya da acenteler üzerinden kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.

KESİN KAYITLAR VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanı Erbaş’ın hatırlattığı üzere, hac kesin kayıtları 6-24 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Her ilde ve her bir hac konaklama türünde Diyanet’in yüzde 60, acentelerin yüzde 40 oranında kayıt yapma hakkına sahip olacakları belirtildi.

Yaklaşık 2 milyon 473 bin 65 kişi için gerçekleştirilen kura çekimi, 4-5 saat süren bir maratonun ardından tamamlandı. Çekilen kuralar noter aracılığıyla tescillendi ve e-Devlet portalına yüklendi.

Hacı adaylarının ön kayıt sistemine tanımlı cep telefonlarına SMS gönderilecek ve saat 21.00’dan itibaren Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği sonuçlar e-Devlet portalından açıklanacak.

KAYDINI YAPTIRMAYANLARIN YERİNE YENİ ADAYLAR

Kaydını belirlenen süre içinde yaptırmayan adayların yerine, kura sırasına göre yeni adaylar seçilecek ve kontenjanlar dağıtılacak.

Yorumlar