Habertürk Türkiye Spor Zirvesi-333

- "Kadın ve Spor" ile "Türk Sporu" oturumları gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Habertürk Türkiye Spor Zirvesi-333


İSTANBUL (AA) - Habertürk gazetesinin düzenlediği Türkiye Spor Zirvesi yapılan oturumlarla devam etti.

Bomonti Hilton'da yapılan zirvede, "Kadın ve Spor" oturumuna Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ, Fenerbahçeli voleybolcu Bahar Toksoy Guidetti, Beşiktaşlı voleybolcu Zeynep Seda Uslu, VakıfBank'ın genç sporcusu Ayça Akçay ile Vestel Ticaret AŞ Genel Müdürü Ergün Güler katıldı.

Konuşmacılar, kadın sporcu olmanın zorluklarının yanında önemine dikkati çekti.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Üstündağ, bu yıl kadın voleybolunda Avrupa'daki bütün kupalara Türk takımlarının talip olduğunu anlatarak, "Takım sporlarındaki başarımız ortada. İstatistik kurumunun yaptığı araştırmada, aileler kız çocuklarının voleybolcu olmasını istiyor. Erkeklerde de altyapıdan çok başarılı sporcular geliyor. Satrançtan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip federasyonuz. Altyapıya çok önem veren bir federasyonuz. Burada Bakanlığımızın da katkısı büyük. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi de çok önemli." ifadelerini kullandı.

Vestel Ticaret AŞ Genel Müdürü Güler de voleybola sponsor olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını anlatarak, "Voleybol kadınların en başarılı olduğu branş. Basketbolda NBA neyse Vestel Venus Sultanlar Ligi de voleybolda o. Dünyanın en iyi ligi bizde." değerlendirmesinde bulundu.

Zirvenin bir diğer panelinin konusu ise "Türk Sporu" oldu. Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün'ün moderatörlüğünü yaptığı oturumda Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Ampute Milli Takımı'nın oyuncusu Rahmi Özcan ve milli atlet Meryem Bekmez yer aldı.

Uztürk, Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonluğuna ulaşmasının hikayesini anlattı. Vodafone Park'taki finale 5-6 bin kişiyi beklemelerine rağmen 41 bin 600 kişinin kendilerini desteklediğini kaydeden Uztürk, "Seyirci rekoru kırdık. Bunun herhangi bir ülkede bir daha tekrarlanabileceğini düşünmüyorum. Avrupa ve dünya federasyonlarının başkanları söyleyecek kelime bulamadılar." diye konuştu.

Ampute Milli Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Rahmi ise "İnandığımız zaman neler yapacağımızı gösterdik." dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar, uzun vadeli hedeflerinin 2024 Olimpiyat Oyunları olduğunu aktararak, Türkiye'nin atletizm tarihinde kazanılan madalyaların yüzde 53'ünü son 3 yılda yaptıkları çalışmalarla aldıklarını kaydetti.

Yürüyüş branşında birçok uluslararası başarıları bulunan Meryem Bekmez, "Aldığım başarılardan sonra kız çocuklarına örnek oldum. Kız çocuklarını spora yönlendirsinler, korkmasınlar." diye görüş belirtti.




Yorumlar