GZT kimin? GZT sahibi kimdir? Albayrak Medya Grubu kimin? GZT ne demek, açılımı nedir?

GZT kimin? GZT'nin sahibi kimdir soruları son dönemlerde platformun sponsorluk kararlarıyla birlikte daha çok sorulur oldu. Peki, GZT kimin? GZT sahibi kimdir? Albayrak Medya Grubu kimin? GZT ne demek, açılımı nedir?

Google Haberlere Abone ol
GZT kimin? GZT sahibi kimdir? Albayrak Medya Grubu

GZT kimin? GZT sahibi kimdir? Albayrak Medya Grubu kimin? GZT ne demek, açılımı nedir? Ne anlama geliyor soruları platform tarafından alınan sponsorluk kararı sonrasında daha çok sorulur oldu. Peki, GZT kimin? GZT sahibi kimdir? Albayrak Medya Grubu kimin? GZT ne demek, açılımı nedir?

GZT kimin? GZT sahibi kimdir? Albayrak Medya Grubu kimin? GZT ne demek, açılımı nedir?
Albayrak Grubu çatısı altında faaliyet yürüten medya kuruluşları

 

GZT, Yeni Şafak Gazetesi'nin bağlı olduğu holding çatısı altında kurulan sosyal medya platformu tarzı bir içerik portalıdır. 

GZT son olarak bir futbol takımına sponsor olarak adından söz ettirmeyi başardı. 

Peki, GZT'nin sahibi kim?

GZT'nin sahibi Albayraklar Grubu'dur. 

Albayrak Grubu, 1995 yılında Türkiye’nin en saygın gazetelerinden Yeni Şafak’ı bünyesine katarak medya sektörüne adım attı.

TVNet isimli televizyon kanalı da yine Albayrak Grubu çatısı altında faaliyet gösteriyor.

Dergi yayıncılığına 2012 yılında başlayan Albayrak Medya, aylık periyotlarda çıkan Derin Tarih, Nihayet, Z Raporu, Lokma, Cins, Skyroad, Bilge Çocuk ve Bilge Minik’in yanı sıra, iki aylık Post Öykü ve haftalık Gerçek Hayat dergileriyle sektörün liderleri arasında yer alıyor.

Albayrak Medya, Piri Medya markasıyla yenisafak.com, gzt.com (Arkitekt, Mecra, Zpor, Gazete Manşet, GZTMZT, Jurnal.ist) gibi takibi yüksek platformlarla birlikte, gruba ait tüm yayınların dijital iletişim süreçlerini yürütüyor.

“Yazı kalır” mottosuyla 2018’de yayın hayatına adım atan Ketebe Yayınları ise, Albayrak Medya’nın kitap yayıncılığındaki yeni markası…

Romandan şiire, tarihten düşünceye, klasik metinlerden çocuk kitaplarına kadar geniş bir yelpazede yayın yapmayı hedefleyen Ketebe, Türk kültür hayatında kalıcı bir şekilde yer edinmeyi amaçlıyor.

Albayrak Medya bünyesinde yayımlanan gazete, kitap ve dergilerin satış, pazarlama, abonelik ve dağıtım faaliyetlerini yürüten Birlikte Dağıtım ile mecraların reklam satışını gerçekleştiren Reklam Piri de grubun güçlü şirketleri olarak hizmet veriyor.

GZT'nin açılımı ise "Gazete" kelimesinin sessiz harflerinin bir araya getirilerek oluşturulan kombinasyondur. 

Özel bir anlamı ise yok.

GZT'nin Giresunspor'a sponsor olması ve takımın bu sezon Süper Lig'e yükselmesi adının daha çok duyulur olmasını sağladı.

ALBAYRAK MEDYA GRUBU KİMİNDİR? 

Albayrak Medya Grubu'nun sahipleri Albayrak ailesidir. Ailenin büyüklerinden Hacı Ahmet Albayrak tarafından 1952 yılında kuruldu. Grup ilk olarak inşaat sektöründe faaliyete başladı. Şimdilerde ise Ahmet Albayrak ve kardeşleri Bayram Albayrak, Nuri Albayrak, Kazım Albayrak, Mustafa Albayrak ve Muzaffer Albayrak'ın yönetiminde giderek büyüyen bir grup olarak yoluna devam ediyor. Grup şuanda inşaat, turizm, sanayi, hizmet, lojistik ve medya sektörlerinde faaliyet göteriyor. Hacı Ahmet Albayrak, aslen Trabzon'un Of ilçesindendir. 


 

Yorumlar

Ahmed Berat Albayrak da bu aileden mi?
Fethi Kaptan GZT Giresunspor kulubune sonsuz sevgilerimi sunuyor superligde basarilar diliyorum GIRESUN /TURKIYE
Fethi Kaptan Sydney/Avueturalya Giresun spora superligde basarilar diliyorum
Fethi Kaptan Sydney /Avusturalya Turkiye super ligine hos geldiniz