Güzide Kasacı neden öldü? Güzide Kasacı kimdir, kaç yaşındayd?

Güzide Kasacı neden öldü, ölüm sebebi açıklandı mı sorusu magazin dünyasında bugün merakla soruluyor. Ünlü sanatçı hayatını kaybetti. Sevenleri ve yakınları acı haberi duyar duymaz ilk olarak ölüm sebebini merak etti.

Google Haberlere Abone ol
Güzide Kasacı neden öldü? Güzide Kasacı kimdir?

Güzide Kasacı'nın neden öldüğü sorusu ani ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri tarafından bu aralar merakla soruluyor. Acı haberi alan yakınları ve sevenleri, Güzide Kasacı neden öldü, hastalığı var mıydı, kaç yaşındaydı sorularını soruyor.

GÜZİDE KASACI NEDEN ÖLDÜ?

Türk Sanat Müziği'nin değerli ismi, nam-ı diğer 'Bayan Kahkaha' Güzide Kasacı, 94 yaşında yaşamını yitirdi. Son dakika haberine göre, sanatçı, 27 Kasım'da tedavi için hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra bu sabah hayatını kaybetti.

Güzide Kasacı neden öldü Güzide Kasacı kimdir, kaç yaşındayd
Güzide Kasacı neden öldü Güzide Kasacı kimdir, kaç yaşındayd

 

SANATIN DEĞERLİ İSMİ: GÜZİDE KASACI

Güzide Kasacı 1929 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Fatih Kız Ortaokulu'nu bitirdikten sonra 1951'de İstanbul Belediyesi Konservatuvarı'na kayıt oldu ve buradan üç yıl içinde mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca, Münir Nurettin Selçuk, Refik Fersan, Dr. Nevzat Atlığ, Şefik Gürmeriç, Yesari Asım Arsoy ve Mustafa Nafiz Irmak gibi ustaların derslerine katıldı.

BİR SANAT YOLCULUĞU

Sanat hayatına adım atan Kasacı, sesiyle büyük beğeni topladı ve 1960'tan itibaren solo albümler çıkarmaya başladı. Kendisi, Yaşar Özel, Ayşe Tunalı, Zekai Tunca, Samime Sanay, Nalan Altınörs, Mustafa Sağyaşar, Ayşe Taş, Seçil Heper ve Yıldırım Bekçi gibi isimlerle turnelere çıktı.

UNUTULMAZ ESERLER

Kasacı'nın seslendirdiği bazı unutulmaz eserler arasında 'Seni Andım Yine', 'Suçlusun Bunda Sen de', 'Unutmak İstesem O Hatırayı', 'Ah Şu Gönlümüz', 'Bir Şeyler Var Aramızda', 'Unut Sevme Beni', 'Albümdeki Resimler', 'Aman Adanalı', 'Hüsnüne Güvenme', 'Leyla Acep Neden Ses Vermiyor Feryadıma', 'Merhaba Dostlar', 'Canın İsterse', 'Huysuzsun', 'Yalan Yalan Değil', 'Petek Petek Varken Balın', 'Sevda Öyle Müşkül ki', 'Kalmadı Bende Ne Arzu Ne Gönül', 'Ah Dedim Vah Dedim', 'Benim Yarim Yaramazdır Yaramaz', 'Hangi Bağın Bağbanısan Gülüsen', 'Sen Böyle İstedin', 'Her Günüm Mazide Kalmış', 'Ayrılsak da Beraberiz', "Dün Gece Ye's ile Kendimden Geçtim", 'Hicranla Harap Oldu', 'Çiçekten Çiçeğe' gibi şarkılar yer alıyor.

Güzide Kasacı'nın kızı Canan Alhas, annesinin vefatı ile ilgili duygusal bir açıklama yaptı. Kasacı'nın sanat camiasında bıraktığı iz, hayranları ve genç sanatçılar üzerindeki etkisi unutulmayacak. Türk Sanat Müziği'nin bu büyük isminin ardında bıraktığı miras, uzun yıllar boyunca müzikseverlerin kalbinde yaşayacak.

Yorumlar