Güvenlik korucuları dualarla Afrin'e uğurlandı

Zeytin Dalı Harekâtı’na katılmak için başvuruda bulunan yüzlerce güvenlik korucusundan 180’i Diyarbakır ve Mardin’den Afrin’e uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Güvenlik korucuları dualarla Afrin'e uğurlandı

Afrin’in terör örgütlerinden temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’na yurdun her yanından destek yağıyor. Operasyonlara gönüllü olarak katılmak isteyen ve başvuruda bulunan yüzlerce güvenlik korucusundan 180 kişilik ilk grup bölgeye gönderildi. Güneydoğu’da PKK’ya karşı yıllarca başarıyla mücadele eden korucular, Diyarbakır ve Mardin’den Suriye’ye doğru yola çıktı. Gönüllü korucuların toplanma yeri olan Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’ndaki törenin ardından korucular Afrin’e intikal etti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “Terör operasyonlarında beraber görev aldığımız askerimiz orada şehit olurken evlerimizde bu operasyonu izlemeye gönlümüz razı gelmedi” dedi.

SUR-NUSAYBİN KRİTERİ

Afrin’de görev almak için başvuran yüzlerce güvenlik korucusundan öncelikle Sur ve Nusaybin ilçelerinde PKK’ya yönelik operasyonlara katılan ve Foça Jandarma Komando Okullar Komutanlığında eğitim alan korucularının seçildiğini ifade eden Sözen, korucularının harekâta katılmasının, terör örgütü tarafından “Harekât Kürtlere karşı yapılıyor” algısını kırmak açısından da önemli olduğuna işaret etti. Sözen, “Kürt gidip, Kürt’ü öldürmez. Biz oraya Kürtleri teröristlerin zulmünden kurtarmak için gidiyoruz. Operasyonda nerede ihtiyaç duyulursa orada görev yapacağız. Korucularımızın bir diğer avantajı da oradaki yerel dili bilmesi ve terör örgütünün zulmüne maruz kalan Suriyeli mazlumlarla daha rahat iletişim kurabilecek olmasıdır” diye konuştu.

Yorumlar