Gürsel Tekin eden istifa ettiğini açıkladı

CHP'nin eski ağır toplarından Gürsel Tekin, yeni yönetim tarafından düşürüldüğü halleri ilk kez anlattı. Tekin, neden istifa ettiğini de ilk kez açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin eden istifa ettiğini açıkladı

Uzun yıllarını Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) adayan Gürsel Tekin, parti ile yollarını ayırma kararı aldı. Tekin, istifa sürecinde yaşadığı iletişim sorunlarını ve bu kararının arka planını kamuoyu ile paylaştı.

Tekin, "15 gün önce yazdım o istifa dilekçesini. Nedeni şu: Ulaşamadım kimseye," diyerek, partiden ayrılma kararını almasındaki temel sebebi açıkladı. CHP'de uzun yıllar görev yapmış bir siyasetçi olarak, parti yöneticilerine ulaşamamanın kendisinde yarattığı hayal kırıklığını dile getirdi.

PARTİ İÇİ İLETİŞİM SORUNLARI

"Yani bir Gürsel Tekin hayatını buna vakfetmiş, 40 yılını vermiş. Parti yöneticilerinden birine ulaşamadım," ifadeleriyle, parti içi iletişim sorunlarına dikkat çekti. Bu durum, parti içi dinamikler ve iletişim mekanizmaları üzerinde yeniden düşünülmesi gerektiğini gösteriyor.

Gürsel Tekin, CHP'den ayrılmasının ardından siyasi hayatına nasıl devam edeceği konusunda henüz net bir açıklama yapmadı. Ancak, tecrübeli siyasetçinin gelecek planları, siyasi çevreler ve kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

AHMET HAKAN'DAN GÜRSEL TEKİN'E TEPKİ

Ahmet Hakan, CHP'de yaşananların ardından istifa eden Gürsel Tekin'in de dava adamı olmadığını öne sürdü ve "Yani sorun itiraz etmende değil. Sorun mücadele etmek yerine kaçmayı tercih etmende" dedi.

Ahmet Hakan, partisinden istifa eden Gürsel Tekin'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün kaleme aldığı yazısında şunları söyledi:

CHP’de gelmediği makam kalmamış, dört dönem milletvekili olmuş, hatta bir ara partinin “ikinci adamı” haline gelmiş. Böyle bir ismin partide haksızlığa uğradığına inandığında yapacağı ilk ve tek hareket istifa etmek mi olmalıydı? Gürsel Tekin’in şöyle dediğini işitir gibiyim: “İstifa etmek dışında yapacak başka bir şey bırakmadılar ki bana. Ahbap çavuş ilişkileri kurdular, partiyi akraba partisi yaptılar, yoldaşlık ruhunu tarumar ettiler. Söz verdiler, sözlerinde durmadılar. Ne yapsaydım kardeşim?” Cevap veriyorum: Partide kalarak ahbap çavuş ilişkilerine son verecek bir mücadele başlatabilirdin Gürsel Kardeş. Zehir zemberek açıklamalarını yine yapardın. Ahbap çavuş ilişkilerine yine işaret ederdin. Ortalığın tozunu yine attırırdın. Yani sorun itiraz etmende değil. Sorun mücadele etmek yerine kaçmayı tercih etmende. Parti demek, dava demektir. Zoru gördüğü anda davasını terk eden bir adam, dava adamı olabilir mi? Hep söyledim, yine söylüyorum: CHP’de her şey var ama dava şuuru yok.

Yorumlar