Gürkan Akgün kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

GÜrkan Akgün kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, uzmanlık alanı nedir daha önce hangi kurumlarda veya nerede çalıştı? İşte Akgün biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Gürkan Akgün kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına Gürkan Akgün atanda. Akgün'ün atanmasıyla birlikte kamuoyunda "Gürkan Akgün kimdir?" soruları da sıkça sorulmaya başlandı. İşte Gürkan Akgün biyografisi: 

İBB Yeni Daire Başkanı Gürkan Akgün 1984 yılında Trabzon’da doğdu. 

İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Trabzon'da tamamlayan Akgün daha sonra İstanbul'da üniversite okumaya geldi. 

İstanbul'da 2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü bitirdi.

36 yaşında olan Gürkan Akgün aynı üniversitenin Kentsel Planlama anabilim dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

Akgün, çeşitli firmalarda şehir plancısı olarak çalıştıktan sonra 2012'den itibaren Beylikdüzü Belediyesi, Plan ve Proje Müdürlüğü bünyesinde, Planlama ve Kentsel Dönüşüm Bürolarında Büro Sorumlusu olarak görev yaptı.

16 Şubat 2016 tarihinden itibaren Plan ve Proje Müdürü olarak göreve başladı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve Genel Merkezinde yönetim kurulu üyelikleri yaptı.

Gürkan Akgün’ün kentsel planlama ve politika alanlarında çeşitli kitap, dergi ve gazetelerde yayımlanmış birçok makalesi bulunuyor.

Gürkan Akgün son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na atandı.

KANAL İSTANBUL KARŞITI İSİM

Gürkan Akgün'ün daha önce de İBB Başkanı İmamoğlu ile çalışan bir isim olması nedeniyle Kanal İstanbul Projesi'ne karşı olan isimlerden biri olduğu biliniyor. Agün Sözcü gazetesine verdiği bir röportajında, "Kanal İstanbul'un maliyeti ortalama 100 milyar liradır. Bu bütçeyle inanın İstanbul, olması beklenen büyük depremi yıkılmadan atlatır." iddiasında bulunmuştu. Agün aynı röportajında, "Kanal İstanbul benim tüylerimi ürpertiyor. Çevre, ekoloji ve iklim konuları önceliklerim arasında olduğu için bu projenin kesinlikle hayata geçmemesi gerektiğine inanıyorum. Ben de bilim insanları gibi düşünüyorum, Kanal İstanbul bu güzel kentin geleceğine büyük darbe vurur. Tarım alanları, orman alanları, su kaynakları, meralar olduğu için İstanbul kuzeye doğru büyümemelidir. Kanal İstanbul, büyük tehlike yaratır." demişti.

İMAMOĞLU'NUN ÇOK KONUŞULAN İNGİLİZCESİ

 

Yorumlar