Güreş camiası iftarda buluştu

- Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen iftar programına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı

Google Haberlere Abone ol
Güreş camiası iftarda buluştu

ANKARA (AA) - Güreş camiası, gelenekselleşen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) tarafından Crowne Plaza Ankara'da düzenlenen iftar programına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TGF Başkanı Musa Aydın, şampiyon güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, şampiyon güreşçilerle iftar yemeğinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Milli güreşçilerin uluslararası organizasyonlarda ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırdığını belirten Çelik, "Sizler minderde bu milletin gücünü gösterdiniz. İstiklal Marşımızı dünyanın 4 bir tarafında söylettiniz. Bu yüzden sizlere müteşekkiriz." dedi.

Çelik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin de ülkenin korunması ve huzuru için mücadele verdiğine değinerek, "Milletin gücünü şer güçlere karşı gösteriyor, onlara gerektiği dersi veriyorlar. Ancak maalesef bu arada kayıplarımız da oluyor. Acıları yaşadığımız bir sürecin içindeyiz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Şampiyon güreşçilerin, gençlere örnek olduğunu dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Görevim dolayısıyla gittiğim bütün şehirlerde güreşe olan ilginin artıyor olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gençliğin ilgilenmesi gereken önemli alanlardan biri spor. Ata sporumuz, hükümet, Gençlik ve Spor Bakanlığı, özelikle federasyon ve kulüplerimizin büyük gayretleriyle tekrar şahlanıyor. Tarihteki o günlerin daha ötesini yaşatacak bir noktaya geliyor. Güzel birlikteliğimizi, dayanışmamızı sürdürelim. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapmaya devam ederse inanıyorum ki bu başarılara yenileri eklenecektir."

Herkesin ramazan ayını kutlayan TGF Başkanı Musa Aydın ise Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 13 askere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin, 2016 Rio Olimpiyatları'nda 52 yıl aradan sonra güreşte 5 madalya kazandığına dikkati çeken Aydın, "Hemen akabinde sporcularımız, Sırbistan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 9 madalya elde ederek, büyük bir zafere imza attılar. Adeta Avrupa'ya İstiklal Marşımızı ezberlettiler. Bu başarı güreş ailesinin, 80 milyon Türk milletinin başarısıdır." ifadelerini kullandı.




Yorumlar