Güray Alpar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Güray Alpar kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? İşte Alpar hakkında merak edilen bilgilerden bazıları.

Google Haberlere Abone ol
Güray Alpar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Emekli Tümgeneral Güray Alpar kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? Son dönemlerde televizyon ekranlarında yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken Güray Alpar'ın biyografisi merak konusu oldu. İşte Alpar'ın hayatıyla ilgili merak edilenlerden bazıları: 

Kimler YKS ek yerleştirmede tercih yapabilir?  1. 2018-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.  2. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3'teki ön lisans programları ile Tablo 4'teki lisans programlarını, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir.    Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.  3. YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.  4. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.  YKS ek yerleştirme nedir?    Yks ek yerleştirme süreci 2019 üniversite birinci yerleştirme işlemleri sırasında herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen veya herhangi bir tercihte bulunmayan adayların başvurabildiği bir süreçtir.
Güray Alpar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

 

Güray Alpar Emekli Tümgeneral'dir. Stratejik Düşünce Enstitüsü'nün başkan yardımcılığı yapmaktadır. 

Askeri kariyerinin dışında Gazi Üniversitesinde “Tarih” ve Yeditepe Üniversitesinde “Sosyal Antropoloji” alanlarında doktora yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Denetleme Başkan Vekilliği, Plan ve Prensipler Başkanı, Personel Başkanı ve Bölge Komutanlıkları görevlerinde bulunmuş, 2018 yılında kadrosuzluk nedeniyle Tümgeneral rütbesinden emekli oldu. 

Sosyal ve Kültürel Değişim, Strateji, Güvenlik ve Uluslararası İlişkiler konularında çeşitli akademik çalışmaları ve makaleleri ile Antropolojik Bakış Açısıyla Stratejik Dünya Tarihi, Uluslararası İlişkilerde Strateji ve Savaş Kültürünün Gelişimi, Değişen Güvenlik Anlayışı, Güvenlik Mimarisi, Güvenlik Felsefesi ve Batı Afrika Kabile Dilleri Wolofça isimli kitapları bulunuyor. 

Güray Alpar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Güray Alpar

 

Güray Alpar 2018 yılından bu yana SDE Savunma ve Güvenlik Kurulu Başkanlığı yapan Alpar, 6 şubat 2020'den itibaren ise Stratejik Düşünce Enstitüsü(SDE) Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.

Alpar, Libya konusundaki açıklamaları ve yorumlarıyla dikkat çeken isimlerden birisidir. Alpar, "Türkiye'nin güvenliği Libya'dan başlar" diyerek önemli bir noktaya dikkat çekmişti. 


 

Yorumlar