Günün Maçları: Süper Lig'de 19. Hafta başlıyor

Süper Lig'de 19. hafta bugün oynanacak maçlarla başlıyor. Ümraniyespor, Süper Lig'de yarın İstanbulspor'u ağırlayacak

Google Haberlere Abone ol
Günün Maçları: Süper Lig'de 19. Hafta başlıyor

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında HangiKredi Ümraniyespor, İstanbulspor’u konuk edecek.

Ümraniye Şehir Stadı’nda yarın saat 13.30’da oynanacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Ligde 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi alan Ümraniyespor, 14 puanla 18. sırada yer alıyor.

Giresunspor deplasmanında Mrsic’in golüyle 1-0 kazanarak puanını 14 yapan kırmızı-beyazlılar, rakipleriyle arasındaki puan farkını da azalttı. İstanbul ekibinin, düşme hattının dışında bulunan Antalyaspor ile arasında 3 puan fark var.

Son maçında Gaziantep FK karşısında 90+12. dakikada penaltı golüyle 1 puan alan İstanbulspor ise ligde oynadığı 17 karşılaşmada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 yenilgi alarak 12 puanla ligin son sırasında yer alıyor.

Ev sahibi ekipte, Oğuz Gürbulak sarı kart cezalısı. Hatayspor maçında gördüğü kırmızı kartla 2 maç ceza alan Allyson Santos da bu maçta forma giyemeyecek. Bu 2 oyuncunun yanı sıra Giresunspor maçında kulübede kırmızı kart gören kaleci Anıl Demir de, İstanbulspor maçının kadrosunda yer alamayacak.

İstanbulspor’da ise Gaziantep FK mücadelesinde omzundan sakatlanarak oyundan çıkan Emir Kaan Gültekin’in durumu netlik kazanmadı. Bu futbolcunun oynayıp oynamayacağı bugün belli olacak.

SÜPER LİG’DE İLK MAÇ

İki ekip bugüne kadar 12 kez karşılaştı. Bu maçların 10’u Spor Toto 1. Lig’de, 2’si de 2. Lig Beyaz Grup’ta oynandı.

Ümraniyespor rakibi karşısında 5 galibiyet alırken, İstanbulspor da 6 maçta sahadan 3 puanla ayrıldı. 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Bu sezon Süper Lig’e yükselen iki takım, tarihlerinde ilk kez Süper Lig’de karşılaşacak.

FENERBAHÇE, GAZİANTEP'E GİDİYOR

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında yarın Gaziantep FK'ye konuk olacak.

Kalyon Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Mustafa Kürşad Filiz yönetecek.

Spor Toto Süper Lig 18. hafta derbi maçında kendi evinde ağırladığı Galatasaray'a 3-0 yenilerek şampiyonluk yarışında yara alan Fenerbahçe, Gaziantep FK mücadelesinden 3 puanla ayrılıp yaralarını sarmak istiyor.

Fenerbahçe, ligde 17 maç sonunda aldığı 35 puanla lider Galatasaray'ın 7 puan gerisinde 2. sırada yer alırken, rakibi Gaziantep FK ise 17 maç sonunda topladığı 19 puanla 11. sırada bulunuyor.

5 OYUNCU SARI KART SINIRINDA

Portekizli teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki sarı-lacivertlilerde, sakatlığı bulunan Joao Pedro, bu maçta da forma giyemeyecek.

Galatarasay maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle oyundan ihraç edilen ve 2 maç cezası onanan İrfan Can Kahveci, bu maçta oynayamayacak.

Sarı-lacivertlilerde Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu ve Miguel Crespo da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular Gaziantep FK maçında kart görmeleri halinde bir sonraki maçın kadrosunda yer alamayacak.

 

Yorumlar