Güney Kore'de Osmanlı ve Selçuklu kıyafetleri defilesi

SEUL (AA) - Güney Kore'de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Osmanlı ve Anadolu Selçuklu dönemi giysileri defilesi yapıldı.Başkent Seul'de bir otelde düzenlenen defileye, Türkiye'nin...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore'de Osmanlı ve Selçuklu kıyafetleri defilesi

SEUL (AA) - Güney Kore'de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Osmanlı ve Anadolu Selçuklu dönemi giysileri defilesi yapıldı.

Başkent Seul'de bir otelde düzenlenen defileye, Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin ve MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Nezir Gül'ün yanı sıra çok sayıda Türk ve Koreli davetli katıldı.

Büyükelçi Erçin, defile öncesinde yaptığı konuşmada, Türk ve Güney Kore ilişkilerinin kültürel boyutlarını da güçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, defilede Türk tarihinin farklı dönemlerine yolculuk yapıldığını söyledi.

İzmir Olgunlaşma Enstitüsünün defiledeki kıyafetleri yıllar süren çalışma sonunda hazırladığını aktaran Gül de Türk kültür değerlerinin uluslararası alanda tanıtımı için çalıştıklarını ifade etti.

Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi kıyafetlerinin sergilendiği defile sonrası izleyicilere Türk mutfağından ikramlar yapıldı.

Yorumlar