Güney Kore şokta! Ana muhalefet lideri bıçaklandı

Güney Kore son dakika! Ana muhalefet lideri boynundan bıçak darbesi alarak yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore şokta! Ana muhalefet lideri bıçaklandı

Güney Kore son dakika bıçaklı saldırı haberi!

Güney Kore'de ana muhalefet liderine bıçaklı saldırı düzenlendi. Güney Kore'nin ana muhalefet partisi Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung, Busan'daki bir ziyareti sırasında boynundan bıçaklandı.

HAYRANI GİBİ YAKLAŞTI

Saldırı, Lee gazetecilerle yürürken ve sorularını yanıtlarken gerçekleşti. Saldırgan, Lee'ye bir hayran gibi yaklaşarak imza istedi ve ardından 20 ila 30 santimetre uzunluğunda bir silahla saldırdı.

Saldırgan olay yerinde tutuklandı. 59 yaşındaki Lee, saldırı sonrası yere yığılmış ve bilinci açık bir şekilde kan kaybederken görüldü, daha sonra helikopterle hastaneye kaldırıldı. Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, saldırıya ilişkin "derin endişe" ifade etti ve derhal kapsamlı bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu​​​​​​​​.

İŞÇİLİKTEN SİYASİ PARTİ LİDERLİĞİNE

Lee Jae-myung, politik kariyerine 2010 yılında Seongnam belediye başkanı olarak seçilerek başladı ve 2022'de başkanlık için yarıştı ancak Yoon Suk-yeol'a kaybetti. Fakir bir çiftçi ailesinden gelen Lee, insan hakları avukatı olmak için gece okuluna gitmek üzere fabrikada çalıştı.

Ancak son dönemdeki kariyeri, Kuzey Kore'ye yasa dışı yollarla 8 milyon dolar aktarmakla suçlanan bir firmayla ilgili rüşvet suçlamaları ve Seongnam belediye başkanıyken bir şehir şirketinin 20 milyar won (yaklaşık 15 milyon dolar) zarar etmesiyle ilgili görevi ihlal suçlamaları gibi birkaç skandal ile gölgelendi​​​​. 

Lee Jae-myung
Lee Jae-myung

 

Kaynak: Haber Merkezi

 

Yorumlar