Güney Afrika'da yangın

- Batı Cape Yerel Yönetimler Sözcüsü Styan: - "Yangının başlamasının ardından bölge halkının bir kısmı tahliye edildi. Oluşan hasar ise yangın söndürüldükten sonra netleşecek. Şimdilik söndürme çalışmaları sürüyor. Henüz ölü ve yaralı sayısıyla ilgili kesinlik yok"

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika'da yangın

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika'nın Knysna kasabasında dün akşam saatlerinde başlayan yangın nedeniyle vatandaşların bir kısmının bölgeden tahliye edildiği belirtildi.

Batı Cape Yerel Yönetimler Sözcüsü James Brent Styan yaptığı açıklamada, Kynsna'da henüz bilinmeyen nedenle büyük bir yangın çıktığını bildirdi.

Ülkede hafta başından bu yana son otuz yılın en şiddetli fırtınasının yaşandığına dikkati çeken Styan, yangının, fırtınanın da etkisiyle büyüdüğünü söyledi.

Styan, "Yangının başlamasının ardından bölge halkının bir kısmı tahliye edildi. Oluşan hasar ise yangın söndürüldükten sonra netleşecek. Şimdilik söndürme çalışmaları sürüyor. Henüz ölü ve yaralı sayısıyla ilgili kesinlik yok." dedi

Ülke basını, 77 bin kişinin yaşadığı bölgeden 10 bin kişinin tahliye edildiğini, yangından etkilenen 3 kişinin öldüğünü ileri sürdü.

Yorumlar