Güney Afrika medya heyetinden AA'ya ziyaret

- Güney Afrikalı medya mensupları, YEE'nin programı kapsamında AA'yı ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika medya heyetinden AA'ya ziyaret

ANKARA (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kültürel Diplomasi çalışmaları kapsamında Türkiye'de bulunan Güney Afrikalı medya mensupları, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

YEE'nin 10-17 Temmuz'da düzenlediği program çerçevesinde Türkiye'ye gelen Güney Afrikalı gazeteciler AA'yı ziyaret etti.

Güney Afrikalı heyeti, AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk ve Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Hasan Öymez ağırladı.

Öztürk, heyete AA'nın faaliyetleri, yayın dilleri ve hedeflerinin yanı sıra kurumun uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

AA'nın Türkçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca başta olmak üzere 13 dilde yayın yaptığını söyleyen Öztürk, AA'nın dünyanın önemli basın kuruluşları arasında yer aldığını belirtti.

AA'yı tanıtan bir sunum da yapan Öztürk, kurumun hazırladığı Muhabir kitabının bazı eğitim kurumlarında ders kitabı olarak kullanıldığını belirtti.

Öztürk, AA'nın Ortadoğu, Afrika, Balkanlar ve Asya Pasifik başta olmak üzere birçok bölgede faaliyet gösterdiğini ve bu faaliyetlerini her geçen gün artırdığını vurguladı.

AA Afrika Haberleri Editörü İbrahim Tığlı da AA'nın Afrika'daki faaliyetleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Öymez de heyeti FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında bilgilendirdi.

Türkiye'de kanlı bir darbe girişiminin faili olan FETÖ'nün yurt dışında kendisine "eğitim ordusu" izlenimi verdiğini belirten Öymez, 4 ay önce Güney Afrika'ya yaptığı ziyarette de örgütün bu maskenin ardına saklandığını gördüğünü ifade etti.

Katılımcılara AA'nın hazırladığı ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı hediye edildi.

Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi çalışmaları kapsamında Güney Afrika medya mensuplarına yönelik düzenlenen program kapsamında katılımcılar, Türkiye’deki gazeteciler ile görüşmeler yapacak.

Güney Afrikalı heyet, İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Günü vesilesi ile gerçekleştirilecek etkinliklere de katılacak.


Yorumlar