Güne pedal çevirerek başlıyorlar

- Kırıkkale'de askerden mühendise, memurdan gazeteciye her meslekten ve yaştan bisiklet tutkunları, sağlıklı yaşam ile yeni yerler keşfetmek için güne pedal çevirerek başlıyor - Kırıkkale Bisiklet Sevenler Topluluğu Başkanı Çağlayan: - "Hiç görmediğimiz köylere turlar düzenleyerek yeni insanlarla tanışıyoruz" - "Hafta sonu genellikle kamplı turlar, her perşembe şehir turu düzenliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Güne pedal çevirerek başlıyorlar

KIRIKKALE (AA) - ZEKERİYA KARADAVUT - Kırıkkale'de Bisiklet Sevenler Topluluğu üyeleri, sağlıklı yaşam ve yeni yerler keşfetmek için güne pedal çevirerek başlıyor.

Toplulukta 8 ila 53 yaşları arasında askerden mühendise, memurdan gazeteciye her meslekten bisiklet tutkunu yer alıyor. Hafta içi günün ilk ışıklarıyla saat 06.00 gibi buluşan ve kent merkezine yakın köylere doğru pedal çeviren topluluk üyeleri, güne sporla başlamanın yanı sıra yeni yerler keşfetmenin mutluluğunu da yaşıyor.

Hafta sonu da yine günün ilk ışıklarıyla buluşan bisiklet sevdalıları, doğal güzelliğiyle büyüleyen Kızılırmak kenarı, Denek Dağı, Karaahmetli Tabiat Parkı ve Karaahmetli Baraj Gölü gibi yerlere pedal çeviriyor.

Kamp için çadırlar kurulduktan sonra imece usuluyle mangallar yakılıyor, semaverde çay içiliyor. Kampların olmazsa olmazlarından kamp ateşi yakıldıktan sonra hep bir ağızdan söylenen türküler, şarkılarla günün yorgunluğu ve stresi atılıyor.

Kırıkkale Bisiklet Sevenler Topluluğu Başkanı Mustafa Çağlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır bisiklet sporu yaptığını söyledi.

Bisiklet sevdalılarıyla hafta içi ve hafta sonu bir araya geldiklerini belirten Çağlayan, şunları dile getirdi:

"Bu güzel doğada faal bir şekilde bisiklet sporu yapıyoruz. Uzun süredir Kırıkkale'de olmamıza rağmen hiç görmediğimiz köylere turlar düzenleyerek yeni insanlarla tanışıyoruz. Topluluğumuzda öğrenci, öğretmen, gazeteci, doktor, memur, işçi ve mühendis gibi mesleklerden arkadaşlarımız var. Faaliyetlerde arkadaşlar fedakarlık yaparak sınırsız destek sağlıyorlar. Hafta içi ve hafta sonu kamplı turlar düzenliyoruz. Hafta içi kamplarımız yakın yerler oluyor. Turumuzu gerçekleştirdikten sonra arkadaşlarımızla birlikte kahvaltı yaptıktan sonra iş günü olduğu için dağılıyoruz. Hafta sonu ise genellikle kamplı turlar, her perşembe ise şehir turu düzenliyoruz."

Çağlayan, hafta sonu kamplarda genellikle Kızılırmak kenarını kullandıklarını, bu doğal güzelliğin bisiklet severler için bulunmayacak bir nimet olduğunu ifade etti.

Daha önceden haberleşilen köylere de gittiklerini vurgulayan Çağlayan, "Geçen hafta bir köy okuluna yardımda bulunduk. Bu tür sosyal sorumluluk projelerini de aksatmadan yerine getiriyoruz." dedi.

Çağlayan, bisiklet sürmenin sağlık açısından faydalı olduğunu, bütün kasların çalıştığını anlatarak, "Bisiklet kullanımı, kilo verme, kalp ve akciğer sağlığı ve ruh sağlığı için olumlu etkilere sahiptir. Bisiklet sporunu sağlığı yerinde olan herkes, her yaşta yapabilir. Özellikle çocukların küçük yaşta bisikletle tanıştırılmaları gerekiyor." diye konuştu.

- "Hem spor yapıyorum, hemde güzel vakit geçiriyorum"

Topluluk üyesi Şerife Uygur, 3 yıl önce sosyal medyada gördüğü topluluğa katılmaya karar verdiğini belirterek, "Hem spor yapıyorum hem de güzel vakit geçiriyorum. Kırıkkale'de bisiklet binenleri insanlar çok olumlu karşılıyor. Özellikle köylere düzenlediğimiz turlarda yaptığımız sohbetlerde bunu çok daha iyi anlıyorum." ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi Samet Aydındoğan da derslerinden dolayı daha çok hafta sonu turlara katıldığını, bu etkinliklerde güzel arkadaşlıklar edindiğini anlattı.

Yorumlar