GÜNCELLEME - Siirt'te iki katlı kerpiç ev çöktü

- Siirt'in Şirvan ilçesinde iki katlı kerpiç evin çökmesi sonucu baba ve 2 çocuğu yaşamını yitirdi. Göçükten yaralı olarak çıkartılan anne ve 4 çocuğu ise tedavi altına alındı - Aileyi tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Siirt Valisi Atik: - "Güvenlik korucusu Cemal Coşkun'a ait evde aşırı yağış sebebiyle göçük meydana geldi. Valilik olarak afeti yaşayan aileye sosyal, psikolojik ve maddi destek sağlanacak" VALİNİN ZİYARETİ EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Siirt'te iki katlı kerpiç ev çöktü

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde iki katlı kerpiç evin çökmesi sonucu baba ve 2 çocuğu yaşamını yitirdi. Göçükten yaralı olarak çıkartılan anne ve 4 çocuğu ise tedavi altına alındı.

AA muhabirin edindiği bilgiye göre, Şirvan ilçesine bağlı Soğanlı köyünde iki katlı kerpiç ev çöktü. Göçük altında kalan baba Cemal Coşkun (37) ile çocukları Yusuf (15) ve Ömer Coşkun (4) hayatını kaybetti.

Yaralı olarak göçükten çıkartılan anne Cemile (37) ile çocukları Gamze (2), Sinan (9), Zeynel (13) ve Büşra (11) Coşkun, Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, hastaneye gelerek yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Coşkun ailesi fertleri ile görüşen Kuş, olayda hayatını kaybeden baba ve iki çocuğu için başsağlığı dileğinde bulundu.

Öte yandan köyde oturan amca Cevdet Coşkun, hastanede AA muhabirine yaptığı açıklamada, evin eski olması nedeniyle yağmurun etkisi ile çökmenin meydana geldiğini düşündüklerini belirtti.

Evin bulunduğu alana gittiklerinde yattıkları bölümün çöktüğünü gördüklerini, etraflarını kazarak nefes almalarını sağladıklarını anlatan Coşkun, daha sonra köydekilere durumu haber verdiklerini söyledi.

İlk olarak yaralılara ulaştıklarını, hayatını kaybeden kardeşi ve yeğenlerini ise yaklaşık yarım saat sonra bulduklarını ifade eden Coşkun, "Ulaştığımızda Hakk'ın rahmetine kavuşmuşlardı." dedi.

- "Aileye sosyal, psikolojik ve maddi desteğimiz sağlanacak"

Siirt Valisi Ali Fuat Atik de hastanede yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Hastane yetkililerinden yaralıların durumlarıyla ilgili bilgi alan Atik, yaptığı açıklamada, olayın gece 02.20 sıralarında meydana geldiğini söyledi.

"Güvenlik korucusu Cemal Coşkun'a ait evde aşırı yağış sebebiyle göçük meydana geldi." diyen Atik, göçük sonrası ilk müdahalenin ailenin yakınları tarafından yapıldığını belirtti.

Olayın Şirvan Kaymakamlığına bildirilmesi sonucu bölgeye UMKE ve AFAD ekiplerinin sevk edildiğini ifade eden Atik, yapılan kurtarma çalışmaları sonucu enkaz altından 8 kişinin çıkarıldığını ancak 3 kişinin yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığını aktardı.

Atik, 5 kişinin hastanede tedavisinin devam ettiğini dile getirerek, "Valilik olarak afeti yaşayan aileye sosyal, psikolojik ve maddi destek sağlanacak. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini aldık. Yakında taburcu edilebilecek durumdalar. Tabi üzgünüz 3 vefat eden vatandaşımız var. Allah rahmet eylesin." dedi.

Yorumlar