GÜNCELLEME - Marmaris açıklarında motoryatın batması

- Batan motoryatta hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri, yakınları tarafından defnedilmek üzere Bodrum ve İstanbul'a götürüldü - Yatın kaptanı ve gemicisi, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı - Motoryatın arka kapağının açık kaldığı ve süratli olduğu için battığı iddiaları araştırılıyor ADLİ SÜRECİN SONUCU EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Marmaris açıklarında motoryatın batması

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde batan motoryatta hayatını kaybeden 3 kişinin otopsi işlemleri tamamlandı, yatın kaptanı ve gemicisi, savcılıktaki ifadelerinin ardından salıverildi.

Bozburun Mahallesi açıklarında batan "Anemone" isimli motoryattan cansız bedenleri çıkartılan yatın sahibi Ali Doğan Çayırlıoğlu ile Safiye ve Mert Ali Ağdemir'in, Muğla Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazeler, yakınlarına teslim edildi.

Çayırlıoğlu'nun eşi Dilek Çayırlıoğlu ile kazada eşi ve çocuğunu kaybeden Ayhan Ağdemir, cenazelerin teslim edilmesi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Çayırlıoğlu ve Ağdemir'i yakınları teskin etti.

Safiye ve Mert Ali Ağdemir'in cenazeleri İstanbul'a, Çayırlıoğlu'nun naaşı da Bodrum'a götürüldü.

Safiye ve Mert Ali Ağdemir'in cenazelerinin, Cumartesi günü İstanbul Maltepe'deki namazın ardından toprağa verileceği, Çayırlıoğlu'nun naaşının ise bugün Bodrum'da defnedileceği belirtildi.

- Kaptan ve gemicisi serbest bırakıldı

Olayın ardından gözaltına alınan motoryatın kaptanı Mustafa Donka ile gemici Yücel Bektaş, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerince Marmaris Adliyesine getirildi.

Kaptan ve gemici, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaptan Donka'nın ifadesinde, "Limandan çıktım, her şey normaldi. Kaptan köşkünde bulunuyordum. Birkaç dakika sonra gemicinin 'Su alıyoruz.' dediğini duydum. Her şey anlık oldu. Neden battığımızı bilmiyorum." dediği öğrenildi.

Gemici Bektaş'ın da birden yatın içine su dolmaya başladığını anlatarak, "Arkadan su aldık. Kaptana söyledim. 2 dakika içinde tekneye su doldu ve battık." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında motoryatın arka kapağının açık kaldığı ve süratli olduğu için battığı iddiaları araştırılıyor. Marmaris Liman Başkanlığınca görevlendirilen teknik ekip çalışmalara başladı.

Bozburun Limanı'ndan dün demir alan 20 metre uzunluğundaki "Anemone" isimli fiber motoryat, kıyıdan yaklaşık 200 metre uzaklaştıktan sonra su alarak batmıştı. Yattaki 8 kişi kurtarılırken 3 kişi, batan motoryatın içinde kalarak yaşamını yitirmişti. Arama çalışmaları sonunda Ali Doğan Çayırlıoğlu (55), Safiye (40) ve Mert Ali Ağdemir’in (15) cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Yorumlar