GÜNCELLEME - İzmir'de eğitim uçağının enkazına ulaşıldı

- İzmir Valiliği: "Uçağın enkazına ulaşılmış olup 2 kahraman pilotumuz şehit olmuştur" - Görgü tanığı Şafak Beyler: "Gürültü duyduk dönüp baktığımızda dumanlar yükseliyordu" OLAY YERİNDEKİ DETAYLAR İLE GÖRGÜ TANIĞININ AÇIKLAMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - İzmir'de eğitim uçağının enkazına ulaşıldı

İZMİR (AA) - İzmir'de düşen askeri eğitim uçağının enkazına ulaşıldı.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan ve henüz belirlenemeyen nedenle düşen uçağın enkazına ulaşıldı.

Açıklamada, "Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan eğitim uçağı henüz belirlenemeyen bir sebeple düşmüştür. Uçağın enkazına ulaşılmış olup 2 kahraman pilotumuz şehit olmuştur." ifadelerine yer verildi.

Askeri eğitim uçağının üsten kalkıştan kısa bir süre sonra Menemen ilçesi Tuzçullu Mahallesi yakınlarındaki boş araziye düştüğü öğrenildi.

Uçağın enkazının bulunduğu Çamaltı Tuzlası içindeki bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi yönlendirildi. Vali Erol Ayyıldız ve askeri yetkililer bölgede inceleme yaptı.

Enkaz üzerinde kaza kırım ekipleri de inceleme başlattı.

Kazanın yaşandığı yere en yakın yerleşim alanı konumundaki Sasalı'da Çamaltı Tuzlası girişinde bulunan Şafak Beyler, olay anında kahvehanede arkadaşlarıyla çay içtiklerini belirterek, "Bir ses duyduk, dışarı çıktığımızda tuzlanın içinden dumanlar yükseliyordu. Uçağın düşüşünü görmedik. Yardım etmek için koştuk ama tuzlaya almadılar." dedi.

Yorumlar