GÜNCELLEME - FETÖ'nün "evlendirme sorumluları"na yönelik operasyon

- FETÖ'nün "evlilik birimi" sorumlularına yönelik İstanbul merkezli operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan 106 şüpheliden 65'i gözaltına alındı - Örgütün eş adayı olarak belirledikleri kadınları "A, B, C", "ilçe" ve "turist" şeklinde kategoriye ayırdıkları tespit edildi GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI GÜNCELLENDİ, DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - FETÖ'nün "evlendirme sorumluları"na yönelik operasyon

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "evlilik birimi" sorumluları oldukları iddia edilen 106 şüpheliden 65'i gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ortak çalışması ile FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı "ByLock" yazışmalarının deşifre edilmesi çalışmaları sürüyor.

Deşifre edildikten sonra incelemeye alınan mesajlar doğrultusunda, örgütün "evlilik birimi" sorumluları oldukları iddiasıyla 106 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 65 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

- Eş adayı olarak belirlenen kadınları kategorilere ayırmışlar

Soruşturmada, FETÖ'nün evlilik birimine ilişkin bazı detaylara da ulaşıldı.

"Evlendirme sorumlularının" eş adayı olarak belirledikleri kadınları, eğitim ve yaptıkları mülakat sonuçlarına "A,B,C" ile "ilçe" ve "turist" şeklinde kategorilere ayırdıkları tespit edildi.

Buna göre A grubunun, devletin hassas kurumlarında çalışan emniyet ve yargının üst düzey yöneticileri, B grubunun nispeten daha az düzeydeki emniyet amiri, başkomiser, komiser, hakimler ve bazı savcılar, C grubunun çeşitli görevlerdeki memurlar, "ilçe" grubunun kaymakam ve kaymakam adayları, "turist" grubunun ise Dışişleri Bakanlığı, başkonsolosluk ve konsolosluk yetkililerini kapsadığı belirlendi.

Bu arada, "ByLock" mesajlarında, "evlendirme sorumluları"nın bir kadını iki ayrı eş adayı ile görüştürmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Sorumlular arasında geçen yazışmada, "Tuğba’yı hem Aydın, hem Vehbi'ye göndereyim mi? Bilge'yi de Selim Bey'e rağmen başka taliplilere yollayayım mı?" ifadelerinin kullanıldığı görüldü.


Yorumlar