GÜNCELLEME - Cep telefonu mesajıyla terör propagandası iddiası

- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz: - "Bu sabah erken saatlerde belediyemizin Alo 153 hattına hizmet veren SMS şirketinin sunucu sistemlerindeki hesabımıza girilmiş ve bilgimiz dışında siber saldırı yapılarak bölücü hain terör örgütünü övücü mahiyette bir mesaj yayınlanmıştır. Bu mesajın belediyemizle hiçbir ilgisi, hiçbir alakası yoktur" - "Aynı şekilde, benzer bir teşebbüs şubat ayında da yapılmış ancak muvaffak olunamamıştı. Şu anda polis olaya el koymuş ve gerekli incelemeler başlatılmıştır" BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Cep telefonu mesajıyla terör propagandası iddiası

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, vatandaşlara terör örgütü propagandası içerikli telefon mesajı gönderilmesine ilişkin, sabah erken saatlerde belediyenin "Alo 153" hattına hizmet veren SMS şirketinin sunucu sistemlerindeki hesabına girildiğini ve bilgileri dışında siber saldırı yapılarak bölücü hain terör örgütünü övücü mesaj yayımlandığını belirterek, "Bu mesajın belediyemizle hiçbir ilgisi, hiçbir alakası yoktur." açıklamasında bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, sabaha karşı 04.00-04.30 saatlerinde vatandaşlara "MERSİN153" kullanıcı adıyla yasa dışı terör örgütü propagandası içeren SMS gönderildiği bildirildi.

Mesajların kurumla ilgisinin bulunmadığı kaydedilen açıklamada, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı, siber güvenlik uzmanları ile Mersin Emniyet Müdürlüğünün gerekli çalışmaları yürüttüğü bilgisine yer verildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Bu sabah erken saatlerde belediyemizin Alo 153 hattına hizmet veren SMS şirketinin sunucu sistemlerindeki hesabımıza girilmiş ve bilgimiz dışında bölücü terör örgütü adına siber saldırı yapılarak bölücü hain terör örgütünü övücü mahiyette bir mesaj yayınlanmıştır. Bu mesajın belediyemizle hiçbir ilgisi ve alakası yoktur." ifadelerini kullandı.

Benzer bir teşebbüsün şubat ayında da yaşandığını ancak başarılı olunamadığına dikkati çeken Kocamaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Şu anda polis olaya el koymuş ve gerekli incelemeler başlatılmıştır. Temennimiz suçlu ya da suçluların bir an evvel tespit edilip yüce Türk adaletine teslim edilmesi ve hak ettikleri cezaya çarptırılmasıdır. Belli ki yerel seçim sathına girildiği şu günlerde bu tür ya da daha başka saldırılar bundan sonra da gündeme getirilebilecektir.

Yıllardır bizzat kendi hemşehrilerine, kentine, ülkesine ve milletine hizmet etmeye çalışan yüce bir davaya inanmış, mücadeleci bir insana, Burhanettin Kocamaz’a yapılan bu tür saldırılarla herkes de bilmelidir ki Kocamaz’ı yolundan döndüremez."

Kocamaz, ilk günkü aşk ve şevkle, inandıkları yolda halka hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Yorumlar