GÜNCELLEME - ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Pakistan'da

- Pakistan Başbakanı Abbasi: - "ABD ile yola devam etmek ve mükemmel ilişkiler geliştirmek istiyoruz" - ABD Dışişleri Bakanı Tillerson: - "İslamabad yönetimi, Pakistan topraklarında faaliyet gösteren terör örgütleriyle mücadele konusunda gayretlerini artırmalı" TİLLERSON'IN ABBASİ İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Pakistan'da

İSLAMABAD (AA) - Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, son dönemde gerilen Washington-İslamabad ilişkilerine dair, "ABD ile yola devam etmek ve mükemmel ilişkiler geliştirmek istiyoruz." dedi.

Pakistan Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Abbasi'nin, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı Başbakanlık Ofisi'nde kabulünde, ilk ülke yetkilileri arasındaki son aylardaki üst düzey görüşmelerden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Heyetler arası görüşmede Abbasi, ikili ilişkilerde sonuçlar elde edildiğini belirterek, "ABD ile yola devam etmek ve mükemmel ilişkiler geliştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Abbasi, barışçıl komşuluk ilişkilerine önem verildiğini ve ülkesinin Afganistan'da istikrar için adımlar attığını vurguladı.

ABD heyetine, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının yolunun Cammu Keşmir'de barıştan geçtiğini anlatan Abbasi, "Hint işgal güçlerinin" Cammu Keşmir'de "insanlık suçu" işlediğine değindi.

Abbasi, Pakistan'ın terörle mücadelede "olağanüstü fedekarlıklar" yaptığını vurgulanarak, son dönemin "en büyük terörle mücadele operasyonlarına" imza attığını kaydetti.

Öte yandan, ABD'nin İslamabad Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre Tillerson ise Pakistan'ın, Güney Asya'da güvenliğin sağlanması ve ekonomik kalkınma için "bölgesel önemi olan bir ülke" olduğunu ifade etti.

ABD'li Bakan, İslamabad yönetiminin Pakistan topraklarında faaliyet gösteren terör örgütleriyle mücadele konusunda gayretlerini artırması gerektiğini söyledi.

Açıklamada, tarafların karşılıklı anlayış çerçevesinde diyaloğun sürdürülmesinde mutabık kaldığı kaydedildi.

Görüşmede, Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, Savunma Bakanı Hurram Dastgir Han, İçişleri Bakanı Ahsan İkbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavid Bacva ve Servisler Arası İstihbarat (ISI) Başkanı Navid Muhtar'dan oluşan heyet de hazır bulundu.

Tillerson'ın havalimanında orta düzey bir Pakistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından karşılanması, ülkede "soğuk bir karşılama" olarak yorumlanmıştı.

Washington-İslamabad ilişkileri ABD Başkanı Donald Trump'ın Güney Asya politikasını duyurduğu ağustos ayından bu yana gerilmişti. Trump, Pakistan'ı teröristlere ev sahipliği yapmakla suçlamıştı.

Pakistan ise söz konusu iddiaları redderek ABD'nin radikallikle mücadelesinin binlerce masumun hayatını kaybetmesine yol açtığını savunmuştu.




Yorumlar