GÜNCELLEME 4 - Meriç Nehri'nde kaçakları taşıyan bot battı

- Nehirde 2 çocuk cesedinin bulunmasının ardından, bir de kadın cesedine ulaşıldı - Olayla ilgili Pakistan uyruklu 3 kişi, insan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındı DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME 4 - Meriç Nehri'nde kaçakları taşıyan bot battı

EDİRNE (AA) - Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen kaçakları taşıyan botun battığı ihbarı üzerine Meriç Nehri'nde yapılan aramada, 2 çocuk ve bir kadın cesedi bulundu.

İddiaya göre, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bot, Meriç Nehri üzerinden yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isterken alabora oldu.

Sınırda nöbet tutan hudut askerlerinin yardım çığlıkları duyduklarını belirtmeleri üzerine, olay yerine AFAD ekipleri çağrıldı. Görgü tanıklarının lastik botta 8-10 kişilik bir grubun olduğunu anlatmasının ardından, ekipler, nehirde botlarla arama çalışması başlattı.

Arama sırasında kaçaklara ait olduğu düşünülen patlamış bir lastik bot bulan ekipler, su seviyesinin çok yüksek ve akıntının fazla olduğu nehirde, 12 kilometrelik bir alanda çalışmalarını sürdürdü. Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü yakınlarında arama yapan ekipler, burada bir çocuğun cesedine ulaştı, bir süre sonra aynı bölgenin yakınında 3 yaşlarında bir çocuk cesedi daha bulundu. Aramaları sürdüren AFAD ekipleri, nehirde bir kadın cesedi de buldu.

Cesedi bulunan kadının üzerinden Ayşe Abdürrezzak'a (36) ait, çantasında da Abdülkadir Enes Abdürrezzak ve Halil Münir Abdürrezzak adına kimlikler bulundu. Kadının çantasından çıkan kimliklerin cesetleri bulunan çocuklara ait olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.

- 3 şüpheli gözaltına alındı

Bu arada, olayla ilgili Pakistan uyruklu 3 şüpheli, insan kaçakçılığı iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.

Şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, ara verilen arama çalışmalarının yarın devam edeceği belirtildi.

Yorumlar