GÜNCELLEME 3 - İzmir'de terör saldırısı

- Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda iki roket mermisinden biri emniyet binası yakınındaki evin çatısına, diğeri de depo olarak kullanılan alana isabet etti - Saldırının ardından başlatılan helikopter destekli operasyon sürüyor, güvenlik güçleri ilçenin giriş ve çıkışında kontrol noktaları oluşturdu, güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı OPERASYONLA İLGİLİ DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME 3 - İzmir'de terör saldırısı

İZMİR (AA) - İzmir'de Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen roketatarlı saldırıda teröristlerin ateşlediği iki roket mermisinden biri emniyet binası yakınındaki evin çatısına, diğeri de depo olarak kullanılan alana isabet etti.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü üyelerince dün 23.30 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Can kaybının yaşanmadığı saldırının ardından helikopter destekli operasyon başlatıldı.

- İki roket mermisi atıldı

Olay yeri çevresi güvenlik çemberine alınırken, Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma başlattı.

İncelemede, roket mermilerinden birinin emniyet binasının yaklaşık 100 metre ilerisindeki evin çatısına, diğerinin de daha yakında bulunan Bayındır Devlet Hastanesi Acil Servisi karşısındaki odun-kömür deposu olarak kullanılan alana isabet ettiği belirlendi.

Mermilerin isabet ettiği binanın çatısı ve depo alanında hasar meydana geldiği, can kaybı ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Roket mermilerinin Fotomoz Tepesi mevkisinden atıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

- Operasyon sürüyor

Saldırının ardından güvenlik güçlerinin başlattığı helikopter destekli operasyon sürüyor.

Gecenin karanlığından yararlanarak kaçan teröristlerin muhtemel kaçış güzergahları kontrol ediliyor.

Giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturulan ilçedeki güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.

Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre, saldırının PKK'lı teröristlerce şubat ayında Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen ve bir eve isabet eden roketatarlı saldırıyla benzeştiği değerlendiriyor.

- ''Havai fişek sandım''

Evine roket mermisi isabet eden Semih Parmaksız (62), iki katlı müstakil evinde eşi ve çocukları ile aile büyüklerinin yaşadığını söyledi.

Patlama sırasında bilgisayarda oyun oynadığını belirten Parmaksız, olay anını şöyle anlattı:

"Kulaklık takılıydı, büyük bir patlama duydum. İlk olarak havai fişek sandım. Kulaklığı çıkarıp baktığımda camların kırıldığını gördüm. Hemen evdekileri cam kenarından uzaklaştırıp diğer odaya, ardından da alt kata indik. Aşırı duman vardı. Ortalık sakinleşip dumanlar kalkınca dışarı çıkıp hemen polisi aradım. Bizim için unutamayacağımız kötü bir anı oldu."

Yorumlar