Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Hatay'da

- Bakan Tüfenkci: - "(Zeytin Dalı Harekatı) Gerek sınırlarımızı koruma gerek sınırlarımızın yakınındaki ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde yaşamlarına devam edebilmeleri adına bu operasyonları yapıyoruz" - "Ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşlar var ve bunların tekrardan ülkelerine dönmeleri adına bu operasyonları yapıyoruz. Yoksa bizim kimsenin toprağında gözümüz yok"

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Hatay'da

HATAY (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Gerek sınırlarımızı koruma gerek sınırlarımızın yakınındaki ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde yaşamlarına devam edebilmeleri adına bu operasyonları yapıyoruz." dedi.

Tüfenkci, Reyhanlı ilçesinde pazar ziyaretinde bulunarak, esnafa hayırlı işler diledi. Pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Tüfenkci, ürünler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Reyhanlı Belediyesinde şehit aileleriyle bir araya gelen Tüfenkci, ailelerle sohbet etti. Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen programda Tüfenkci, şehit yakınlarına Türk bayrağı hediye etti.

Tüfenkci, 81 ilden gelen esnaf, esnaf kredi kefalet kooperatifleri ve borsa başkanlarıyla belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Tüfenkci, Reyhanlı'da güzel ziyaretler gerçekleştirdikleri için memnun olduğunu belirtti.

Reyhanlı ile Hatay’ın bazı ilçelerinin, harekat öncesinde ve başlangıcında terörden zarar gördüğünü anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Özellikle Avrupa’da bazı kesimlerin, bazı devletlerin 'Sivil zayiatı olmasın' diye şu günlerde bağırdıkları zaman dilimlerinde, esasında Reyhanlı’ya gelip o kızımızı, Suriyeli vatandaşımızı, amcamızı görmelerini, onların ailelerinin sesini duymalarını isterdik. Burada dükkanları zayi oldu, evleri yıkıldı ve gerçekten de hiçbir sivilin yaşamaktan başka, Reyhanlı’da yaşamaktan başka bir dahilleri de yoktu ama ülkemize bu bölgelerden gelen roketlerden, terör saldırılarından birebir etkilenen insanlardı. İşte bu insanları görüp 'Afrin’de niye bu operasyonu yapıyoruz' onu anlamalarını istiyoruz. Çünkü biz gerek sınırlarımızı koruma gerek sınırlarımızın yakınındaki ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde yaşamlarına devam edebilmeleri adına bu operasyonları yapıyoruz."

Tüfenkci, Reyhanlı nüfusunun 95 bin olduğuna ancak burada yaşayan 110 bine yakın Suriyeli bulunduğuna işaret ederek, "Ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşlar var ve bunların tekrardan ülkelerine dönmeleri adına bu operasyonları yapıyoruz. Yoksa bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. İnşallah başarılı bir şekilde operasyonlar devam ediyor." dedi.

Reyhanlı esnafı ile bir araya geldiklerini dile getiren Tüfenkçi, vatandaşların ve esnafın günlük yaşantılarını huzur ve güven içerisinde sürdürdüğünü aktardı.

Tüfenkci, yurdun dört bir yanından gelen esnafın, Hatay ve Reyhanlı’daki meslektaşlarıyla bugün dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti.

Bakan Tüfenkci, söz konusu operasyonlarda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

- Sınır kapısında incelemelerde bulundu

Tüfenkci ayrıca, Cilvegözü Sınır Kapısı'na giderek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tüfenkci, burada açılan dev Türk bayrağı ile fotoğraf çektirdi.

Ziyaret sırasında 81 ilden gelen esnaf adına Zeytin Dalı Harekatı'ndaki Mehmetçikler için kurban kesildi.

Tüfenkci, "Türkiye Suriye Sınırı Cilvegözü Sınır Geçiş Noktasında Alt yapı, Donanım ve Operasyonel Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında faaliyete geçirilen mobil tarama cihazının açılışına katıldı.

Yorumlar