Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Adana'da:

- "Eski sistemden yana olanlar, 'hayır' diyor, tuzu kurular, 'hayır' diyor ama benim köylüm, gencim, esnafım, 'değişsin artık bu sistem' diyor. Onun için de 16 Nisan'da 'evet' diyor" - "Biz, bir yandan şeytan taşlarken bir yandan Kabe'yi tavaf ettik, hizmet ettik sizlere. İnşallah 16 Nisan'dan sonra cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' dediğinizde Türkiye şaha kalkacak"

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Adana'da:

ADANA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Eski sistemden yana olanlar, 'hayır' diyor, tuzu kurular, 'hayır' diyor ama benim köylüm, gencim, esnafım, 'değişsin artık bu sistem' diyor. Onun için de 16 Nisan'da 'evet' diyor." ifadesini kullandı.

Tüfenkci, Yüreğir ilçesinde düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, dertlerinin iş, aş ve yarınlar olduğunu söyledi.

İşçiyi, esnafı, tüccarı güçlendirmeyi, Türkiye'yi daha da hızlandırmayı, etkin yönetimler gelmesini, bürokratik engellerin kalkmasını, vatandaşın birinci sınıf vatandaş olmasını istediklerini belirten Tüfenkci, bunun için demokrasiyi, hukuku özgürlüğü güçlendirmek adına cumhurbaşkanı hükümet sistemine 'evet' dediklerini ifade etti.

Tüfenkci, "Biz istiyoruz ki bir daha bu ülkede çukur siyaseti olmasın. Biz istiyoruz ki bu ülkede terör saldırları dursun. Biz istiyoruz ki PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C ile bir yandan mücadele ederken bir yandan da ülkeyi, ekonomiyi, büyütelim. Bir daha bu ülke terör belalarıyla uğraşmasın. Daha müreffeh bir hayat, daha güzel yarınlar için birlik, beraberlik, uzlaşma için inşallah 16 Nisan'da 'evet' diyoruz." diye konuştu.

'Hayır' diyenlerin "geleceğiniz için hayır deyin" ifadesini kullandıklarını dile getiren Tüfenkci, "Bu sistem iyiyse, bu sistem güzelse benim esnafım, gencim niye 'bana iş bulun, aş bulun' diyor. Bizim daha fazla üretmemiz, daha fazla istihdam sağlamamız için bu sistemi değiştirmemiz lazım." dedi.

Sistemin yarattığı arızalar nedeniyle ülkede her 10 yılda bir darbe olmasını istemediklerini anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Sistemin boşluğundan yararlananlar, 'bu sistem devam etsin' diyorlar. Bu sistemin kaymağını yiyenler, 'bu sistem devam etsin' diyorlar ama bu sistem eskidi, yeni bir sisteme geçmemiz lazım. Eski sistemden yana olanlar, 'hayır' diyor, tuzu kurular, 'hayır' diyor ama benim köylüm, gencim, esnafım, 'değişsin artık bu sistem' diyor. Onun için de 16 Nisan'da 'evet' diyor."

- "Darbeye 'hayır' diyen Adanalı, 16 Nisan'da milli iradeye 'evet' desin"

Tüfenkci, milletin tek hakim olmasını, sözün ve kararın millete ait olmasını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Milletin dediği olmasın diyenler, 'hayır' diyor. İstiyorlar ki sizler yetkiyi verdiğinizde, Ankara'ya gittiğinizde vesayet odakları başlarına çöksün, Adanalı'nın dediği değil, bizim dediğimiz olsun istiyorlar. Biz istiyoruz ki 15 Temmuz'da darbeye 'hayır' diyen Adanalı, 16 Nisan'da milli iradeye 'evet' desin.

İktidarlarımız döneminde birçok engellemeyle karşılaştık. Biz bir yandan şeytan taşlarken bir yandan Kabe'yi tavaf ettik, hizmet ettik sizlere. İnşallah 16 Nisan'dan sonra cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' dediğinizde Türkiye şaha kalkacak."

Tüfenkci, yargının bağımsız olmasının yetmeyeceğini, tarafsız da olmasını istediklerini dile getirdi. Tüfenkci, "Eğer yargı taraf tutacaksa, milletten yana taraf tutması gerekir. Sizden yana taraf tutması gerekir ama birileri bundan da rahatsız oluyor, 'hayır' diyorlar." ifadesini kullandı.

Hayırcıların bugüne kadar iktidar olmadıkları halde yargı eliyle iktidarmış gibi davrandıklarını belirten Tüfenkci, bundan sonra herkesin işini yapmasını istediklerini söyledi.

Tüfenkci, "Esnafımızın gelişmesi için faizsiz krediden tutun, sicil affına kadar her alanda destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. İşte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, esnafı, çiftçiyi, sanayiciyi, ihracatçıyı büyüteceğiz. Yarınlarımız için geleceğimiz için 16 Nisan'da 'evet' diyoruz." dedi.

Yorumlar