Gülriz Sururi'nin Mirası Davası: LÖSEV'den Hukuki Adım

LÖSEV, Gülriz Sururi'nin vasiyetinde kendilerine bırakılan 2500 doların ödenmesi için yeğeni Çiğdem Sururi'ye dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Gülriz Sururi'nin Mirası Davası: LÖSEV'den Hukuki

Türkiye'nin tanınmış oyuncu ve yazarlarından Gülriz Sururi'nin vefatının ardından mirasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sururi'nin, vasiyetinde Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'na (LÖSEV) 2500 dolar bıraktığı belirlendi. Bu durum, vakfın, sanatçının kuzeni Çiğdem Sururi'ye dava açmasına neden oldu.

DAVANIN DETAYLARI

Gülriz Sururi, hayatını kaybetmeden önce Beyoğlu 48. Noterliği'nde hazırladığı vasiyetnameyle bankadaki 2500 dolarını LÖSEV'e bırakmıştı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, Sururi'nin bu vasiyetinin 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından okunup tespit edildiği ve kararın kesinleştiği belirtildi.

MİRASIN FAİZ TALEBİ

LÖSEV, Çiğdem Sururi'nin mirasçılık belgesine dayanarak, Gülriz Sururi'nin vasiyetnamenin yerine getirilmesini talep etmektedir. Vakıf, vasiyet edilen 2500 doların yasal faiziyle birlikte kendilerine ödenmesini istiyor. Çiğdem Sururi'nin, mahkemeye sunduğu beyanda vasiyetnameyi kabul ettiği ve herhangi bir itirazının olmadığını belirttiği kaydedildi.

Yorumlar