Gül hastalığı nedir, tedavisi

Gül hastalığı , gül hastalığı nedir , gül hastalığı belirtileri , gül hastalığı özellikleri , gül hastalığı bulaşıcımıdır , gül hastalığından korunmanın yolları nelerdir. İşte Gül Hastalığı hakkında tüm merak edilenler

Google Haberlere Abone ol
Gül hastalığı nedir, tedavisi

Gül hastalığı nedir?

İnsanlarda meydana gelen hastalıkların çoğunun alt yapısında psikolojik bozukluklar, stres ve sıkıntılar yer alır. Yerleşik şehir hayatına geçildiğinden bu yana insanoğlu türlü türlü hastalıklarla mücadele etmektedir.

Gül hastalığı sıklıkla görülen ve teni aşırı derecede hassas olan kişilerden görülen bir hastalıktır. Gül hastalığı bir cilt hastalığıdır. Beyaz tenli insanlarda etkisini daha fazla gösterir. Deride kızarıklık oluşturarak meydana gelir ve kabarık lekeler oluşmaya başlar. Gül hastalığının nedeni tam olarak bulunamamıştır, ancak hastalığa bir bakterinin neden olduğu tahmin ediliyor. Gül hastalığının en çok görüldüğü mevsim bahar aylarıdır. Gül hastalığının oluşmasındaki en büyük etkenler arasında stres ve ruhsal sıkıntılar neden olmaktadır.

Gül hastalığı belirtileri

-          Gül hastalığının en çok görüldüğü bölge yüz bölgesidir.  Yüzde alında , yanaklarda , burunda , çenede görüldüğü gibi bazı durumlarda ise sırtta , boyunda , göğüste , karın ve kol bölgelerinde de görülmektedir.

-          Gül hastalığında gözlerde tutulmaya neden olup kızarıklık , kaşıntı , akıntı ve kulaklarda kızarıklık gibi belirtiler gösterebilir.

Gül hastalığı ne kadar sürer?

Gül hastalığının iyileşme süreci 20-25 gün aralığında geçer ve hastalık süresinde meydana gelen  lekelerin izi kalmaz.

Gül hastalığının özellikleri

Kronik bir hastalık değildir. Bahar aylarında etkisini göstermeye başlar. Her yaş grubunda görülebilmektedir. Ciltte döküntüler olur. Hastalık bulaşıcı değildir.

gül hastalığı
Gül Hastalığı Belirtileri

 

 

Yorumlar