"Güçlenen Türkiye güçlenen Kıbrıs Türk devletidir"

- Kamu Başdenetçisi Malkoç: - "Türk halkı da Türkiye Cumhuriyeti devleti de maddi ve manevi olarak Kıbrıs Türk devletinin yanındadır, destekçisidir" - "Güçlenen Türkiye güçlenen Kıbrıs Türk devletidir. Türkiye çok güçlü, bu gücünü her alana yansıtacaktır"

Google Haberlere Abone ol
"Güçlenen Türkiye güçlenen Kıbrıs Türk devletidir"

LEFKOŞA (AA) - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Türk halkı da Türkiye Cumhuriyeti devleti de maddi ve manevi olarak Kıbrıs Türk devletinin yanındadır, destekçisidir." dedi.

Malkoç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) temaslarının ikinci gününde ilk olarak KKTC Sayıştay Başkanı Osman Korahan’ı makamında ziyaret etti. Başkent Lefkoşa'daki görüşmede Malkoç'a, Kamu Denetçisi Yahya Akman eşlik etti.

Programın ardından Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik ile de bir araya gelen Malkoç, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kamu Başdenetçisi Malkoç, Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye halkının beraber aynı millet olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ta ve Türkiye'de bazı sorunlar olduğunu, bunun hukuk içerisinde aşılması gerektiğini dile getiren Malkoç, hem Kıbrıs Türk tarafında hem de Türkiye Cumhuriyeti'nde bu iradenin olduğunu vurguladı.

Şeref Malkoç, iki gündür KKTC'de sivil toplum örgütleri ve Yüksek Yargı başkanlarıyla beraber olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk devletinin her konuda çok daha umut verici olduğunu gördüklerini ifade etti.

KKTC'de yapılan erken seçimlerin ardından en kısa sürede hükümetin kurulmasını arzu ettiklerini söyleyen Malkoç, "Türk halkı da Türkiye Cumhuriyeti devleti de maddi ve manevi olarak Kıbrıs Türk devletinin yanındadır, destekçisidir." diye konuştu.

Malkoç, KKTC'deki kurumların uluslararası faaliyetlere katılımının artması gerektiğine dikkat çekerek, Kamu Denetçiliği olarak Kıbrıs'ı ziyaret etmelerinin nedeninin bu olduğunu vurguladı.

KKTC'deki ombudsmanlığı Türkiye'deki tüm ombudsmanlık faaliyetlerine katarak ülkenin tanınırlığına katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Malkoç, şunları kaydetti:

"Türkiye, son 15 yılda çok büyük mesafeler katetti. Ekonomisini 3 kat büyüttü ve savunma sanayisinde birkaç ülkenin yapabileceği işleri yaptı. Tankından helikopterine, insansız hava aracından savaş gemilerine kadar olağanüstü gelişmeler oldu. Elbette, güçlenen Türkiye güçlenen Kıbrıs Türk devletidir. Türkiye çok güçlü, bu gücünü her alana yansıtacaktır."


Yorumlar