GÜBRETAŞ burs başvuru sonuçları açıklandı

- GÜBRETAŞ, bu yıl Türkiye genelindeki 35 ziraat fakültesinden 33 lisans, 10 tezli yüksek lisans ve 5 doktora öğrencisine burs verecek

Google Haberlere Abone ol
GÜBRETAŞ burs başvuru sonuçları açıklandı

İSTANBUL (AA) - Gübre Fabri̇kaları TAŞ (GÜBRETAŞ) Eğitim Bursu'nu almaya hak kazanan üniversite öğrencilerinin isimleri, şirketin internet sitesinde açıklandı.

GÜBRETAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında tarım sektörünün geleceği için eğitime de yatırım yapan şirket, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan çiftçi çocuklarına geri ödemesiz eğitim bursu desteği veriyor.

2007 yılından beri lisans düzeyindeki öğrenciler için verilen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu'nun kapsamı bu yıldan itibaren genişletildi ve belli sayıda tezli yüksek lisans ve doktora öğrencisi de burstan yararlanmaya başladı.

GÜBRETAŞ Burs Komisyonu tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, bu yıl Türkiye genelindeki 35 ziraat fakültesinden 33 lisans, 10 tezli yüksek lisans ve 5 doktora öğrencisi burs almaya hak kazandı.

İsimleri, yedek kontenjanla birlikte www.gubretas.com.tr adresinde açıklanan bu öğrencilerle birlikte 2007 yılından bu yana toplam 300'den fazla ziraat fakültesi öğrencisi, GÜBRETAŞ Eğitim Bursu'ndan yararlanmış olacak.

Burs miktarı ise 2017-2018 öğrenim döneminde ekim-haziran arasındaki 9 ay boyunca lisans öğrencileri için aylık 300 lira, tezli yüksek lisans öğrencileri için 600 lira ve doktora öğrencileri için 900 lira olarak belirlendi.

Burs almaya hak kazanan öğrenciler, kayıt için istenen evrakları 6 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Başvuru şartlarını yerine getiremeyen öğrencilerin yerine ise burs hakkı yedek listedeki öğrencilere geçecek.

Yorumlar