Guaido hakkında soruşturma başlatıldı

Venezuela Başsavcısı kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido hakkında soruşturma ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Guaido hakkında soruşturma başlatıldı

SonHaberler | Haber Merkezi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Madoru'nun başkanlığını tanımayan ve ABD desteği ile kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido hakkında soruşturma başlatıldı. 

Gazetecilere yaptığı açıklamayla soruşturmayı duyuran Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'ya yurt dışı yasağı getirilmesi, mal  varlıklarının ve banka hesaplarının dondurulması için Yüksek Adalet Mahkemesine başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Guaido'nun Venezuela halkının huzurunu bozduğunu ve ülkede şiddet eylemlerinin yaşanmasına sebebiyet verdiğini ifade eden Başsavcı Saab, "Venezuela  Anayasası'na aykırı olan eylemlere önderlik eden Venezuela vatandaşı Juan Guaido'ya karşı ihtiyati tedbirlerin alınması için başvuruda bulunduk." dedi.

Bu soruşturma kapsamında, Guaido'ya yurt dışına çıkma yasağı getirilmesini ve banka hesapları ile mal varlıklarının dondurulmasını içeren ihtiyati tedbirlerin uygulanmasını talep ettiklerini ifade eden Saab, ihtiyati tedbirlerin soruşturmanın daha iyi yürütülebilmesi için alındığını kaydetti.

Yorumlar