Griselda Blanco kimdir Escobar ile ilişkisi nedir?

Griselda Blanco kimdir, Pablo Escobar ile ilişkisi ve hayatının diğer detaylarıyla ilgili bilgiler bu aralar merakla soruluyor. Hayatını anlatan dizi Netflix'te yayına girdi. Dizinin yayınlanmasıyla birlikte dünyaca ünlü kadın gangsterin hayatı da merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Griselda Blanco kimdir Escobar ile ilişkisi nedir?

Griselda Blanco'nun kim ve nereli olduğu soruları ve Pablo Escobar ile ilişkisi konusundaki meraklı sorular bu aralar çoğalmaya başladı. Nedeni ise kendisini anlatan bir dizinin Netflix tarafından yayına konması oldu. Peki, Griselda Blanco kimdir Escobar ile ilişkisi nedir?

GRİSELDA BLANCO KİMDİR?

Griselda Blanco Restrepo, 15 Şubat 1943 tarihinde Kolombiya'nın Cartagena, Bolívar şehrinde doğdu. Annesi Ana Lucía Restrepo ile birlikte üç yaşındayken Medellín'e taşındı. Blanco, genç yaşlarda suç dünyasına adım attı. 11 yaşındayken kaçırılma ve fidye olayına karıştı ve 13 yaşında yankesicilik yapmaya başladı. 16 yaşında evden kaçarak Medellín'de suç işlemeye devam etti.

Griselda Blanco
Griselda Blanco

 

UYUŞTURUCU TİCARETİ

1970'lerin ortalarında Blanco ve ikinci eşi Alberto Bravo ile birlikte ABD'ye göç etti ve New York'ta büyük bir kokain ağı kurdular. Blanco, 1975'te federal uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarına maruz kaldı ve Kolombiya'ya kaçtı. 1970'lerin sonunda ABD'ye geri dönerek Miami'ye yerleşti.

KAÇ KEZ TUTUKLANDI?

17 Şubat 1985'te DEA ajanları tarafından tutuklandı. On yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı ve hapisteyken oğlu Michael Blanco'nun yardımıyla kokain işini yürütmeye devam etti. Blanco, 2002'de hapsedilirken kalp krizi geçirdi ve 2004 yılında serbest bırakıldı.

Griselda Blanco

GRISELDA BLANCO NASIL ÖLDÜ?

Blanco, 3 Eylül 2012'de Medellín'de, 150 dolar değerinde et satın aldıktan sonra Cardiso kasap dükkanında motosikletli kişiler tarafından vurularak öldürüldü. Öldüğünde 69 yaşındaydı.

Blanco, Kolombiya'dan Miami, New York ve Kaliforniya'ya kadar uzanan uyuşturucu ticaretinde önemli bir rol oynadı ve 1980'lerde ve 2000'lerin başında Miami merkezli kokain ve uyuşturucu ticaretinde yeraltı dünyasına öncülük etti. 2.000 kadar cinayetten sorumlu olduğu tahmin ediliyor.

GRISELDA DİZİSİNİN KONUSU

"Griselda" dizisi, Kolombiyalı uyuşturucu baronu Griselda Blanco'nun hayatını konu alıyor. Gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanan bu kurmaca dizi, Blanco'nun Medellin'den kaçıp Miami'de kurduğu uyuşturucu imparatorluğunu ve 'Patroniçe' olarak adlandırılmasını anlatıyor. Bu karaktere, Sofia Vergara hayat veriyor. Ayrıca dizide Jose Velázquez, Orlando Pineda, Maximiliano Hernández, Vanessa Ferlito, Gabriel Sloyer, Paulina Dávila, José Zúñiga, Alberto Guerra, Alberto Ammann, Joe Finfera, Christian Tappán, Rosa Ochoa, Desiree Alexandra Estrada, Martín Fajardo, Juliana Aidén Martinez, Sally Nieves, Alex Rae Vela, Tony Graham, Oregon Brenda ve Jennifer Meza gibi isimler yer alıyor​​.

Dizi, Narcos’un yaratıcıları Eric Newman, Doug Miro, Ingrid Escajeda ve Carlo Bernard'ın imzasını taşıyor ve yönetmenliğini Andrés Baiz yapıyor. Griselda Blanco'nun zekası ve hırsıyla tarihin en çok para kazanan kartellerinden birini oluşturduğunu gözler önüne seriyor. Toplamda 6 bölümden oluşan suç temalı mini dizi, 25 Ocak 2024 tarihinden itibaren Netflix'te izleyici ile buluşmaktadır​​​​.

Dizi, eleştirmenler tarafından genellikle olumlu yorumlar almıştır. Rotten Tomatoes web sitesinde %88 pozitif eleştiri oranı ile ortalama 6.8/10 puan almış, Metacritic'te ise 18 eleştirmenin yorumuna dayanarak 100 üzerinden ortalama 65 puan kazanmıştır. Sofía Vergara'nın Griselda Blanco rolünde gösterdiği performans özellikle takdir edilmiştir​​.

 

 

Yorumlar