GRAFİKLİ - Türkiye'nin Rio'daki madalya umutları

- 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak Türk Milli Takımı'nda, 7 branşta 15 sporcu ve 1 takım, son dönemdeki performanslarıyla madalya umudu olan isimler arasında öne çıkıyor - Grekoromen güreş 130 kiloda, 2012 Londra Olimpiyatları'nın bronz madalyalı ismi Rıza Kayaalp ile 2016 Avrupa Halter Şampiyonası erkekler 69 kiloda 3 altın madalya kazanan Daniyar İsmayilov, Rio'da kürsü umudu bulunan sporcular arasında yer alıyor - İstikrarlı performansıyla göz dolduran milli tekvandocu Servet Tazegül, Rio'da kariyerinin 3. olimpiyat madalyası için tatamiye çıkacak - Rio'da final yüzmesine kesin gözüyle bakılan Viktoria Zeynep Güneş ise madalya kazanması halinde bir kez daha tarihe geçecek

Google Haberlere Abone ol
GRAFİKLİ - Türkiye'nin Rio'daki madalya umutları


ANKARA (AA) - İLKNUR ÇETİNBAŞ - 2016 Rio Olimpiyatları'na 103 sporcuyla katılacak Türk Milli Takımı'nda, 7 branşta 15 sporcu ve 1 takım, son dönemdeki performanslarıyla Türkiye'nin madalya umudu olarak öne çıkıyor.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 31. Yaz Olimpiyat Oyunları'ndaki Türk kafilesinde, güreş, atletizm, tekvando, judo, boks, halter ve yüzme, madalya umudu taşıyan branşlar arasında dikkati çekiyor.

ABD'nin Las Vegas kentinde geçen yıl düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, bu yılki Avrupa Şampiyonası'nda sakatlığı nedeniyle ilk turda elense de iyi bir tedavi sürecinin ardından bu branşta kürsü şansı olan sporcular arasında bulunuyor.

Grekoromen güreş 130 kiloda, 2012 Londra Olimpiyatları'nın bronz madalyalı ismi Rıza Kayaalp'in Rio'daki performansı merakla bekleniyor. Son dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı boynuna takan milli güreşçi, bu kez olimpiyatlarda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

2012 Londra Olimpiyatları'nda güreşerek kadınlarda Türk güreş tarihine geçen 58 kilodaki Elif Jale Yeşilırmak, ay-yıldızlı ekibin madalya umutları arasında bulunuyor.


- Daniyar'dan rakiplerine 3 altınla gözdağı


Türkiye'nin iddialı olduğu branşlardan halterde, erkekler 69 kiloda mücadele veren Daniyar İsmayilov, geçen yılki Dünya Şampiyonası'nda koparmada altın, toplamda bronz madalya kazandıktan sonra 2016 Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın madalya elde ederek Rio'daki rakiplerine gözdağı verdi.

Boksta iyi bir sezon geçiren ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri'nde üçüncü olarak kota alan Ali Eren Demirezen ile yine bu yıl kadınlar artı 78 kiloda Avrupa şampiyonluğuna ulaşan milli judocu Kayra Sayit Almera da dikkati çeken isimler arasında yer alıyor.

Tekvandoda 2008 Pekin Olimpiyatları'nın bronz, 2012 Londra Olimpiyatları'nın altın madalyalı ismi Servet Tazegül, erkekler 68 kiloda 2015 yılı dünya şampiyonluğunun ardından, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya alarak üst üste 5. Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. İstikrarlı performansıyla göz dolduran Servet, Rio'da kariyerinin 3. olimpiyat madalyası için kürsüye çıkacak.

Rio'da final yüzmesine kesin gözüyle bakılan Viktoria Zeynep Güneş'in, kadınlar 100 ve 200 metre kurbağalama ile 200 ve 400 metre karışıkta kotası bulunuyor. Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda elde ettiği 4 altın madalyayla Türk spor tarihine geçen Viktoria, FINA Dünya Kupası'nın 8. ve son ayağında 200 metre kurbağalamada birinci olmuş ve Türkiye'ye kupa tarihinde kadınlardaki ilk altın madalyasını kazandırmıştı. Ukrayna asıllı sporcu, Rio'da madalya kazanması halinde bir kez daha tarihe geçecek.


- Pistteki madalya adayları


Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bu ay başında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 12 madalya alarak 4. olan Atletizm Milli Takımı, Rio'ya 8 branşta final koşma hedefiyle gidiyor.

Erkekler 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar, 200 metrede Ramil Guliyev ve kadınlar gülle atmada Emel Dereli ile bu branşlarda tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonası madalyası kazanan Türkiye, olimpiyatlarda da bu sporculardan iyi bir performans bekliyor.

Erkekler 10 bin metrede ikinci kez Avrupa şampiyonu olan Polat Kemboi Arıkan, erkekler 10 bin metrede 2'nci sırada yer alan Ali Kaya ve erkekler 100 metrede gümüş madalya kazanan Jak Ali Harvey'in yanı sıra kadınlar 5000 ve 10000 metrenin son Avrupa şampiyonu Yasemin Can, performansı takip edilmesi gereken sporcular arasında yer alıyor.

Ayrıca erkekler 4x100 metrede 64 yıl sonra kota almayı başaran erkekler 4x100 metre bayrak takımı da final adayları arasında bulunuyor.

Yorumlar