GRAFİKLİ - Avrupa'da büyük liglerin "gol ayakları" yabancılar

- Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'daki gol krallığı yarışında zirvenin sahibi yabancı futbolcular oldu - Fransa'da Uruguaylı Cavani, İngiltere'de İspanyol Diego Costa, Almanya'da Gabonlu Aubameyang ve Fransız Modeste, İspanya'da Arjantinli Messi ve Uruguaylı Suarez, İtalya'da Arjantinli Icardi ve Bosna Hersekli Dzeko gol krallığında ilk sırada yer aldı - Türkiye'de ise milli futbolcu Cenk Tosun ile Burkina Fasolu Traore zirveyi paylaştı

Google Haberlere Abone ol
GRAFİKLİ - Avrupa'da büyük liglerin "gol ayakları" yabancılar


İSTANBUL (AA) - MUTLU DEMİRTAŞTAN - Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi kabul edilen Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga) ve İtalya'daki (Serie A) gol krallığı yarışının zirvesinde bulunan isimlerin tamamı yabancı oyunculardan oluştu.

Fransa'da Uruguaylı Edinson Cavani, İtalya'da Arjantinli Mauro Icardi ve Bosna Hersekli Edin Dzeko, Almanya'da Gabonlu Pierre-Emerick Aubameyang ve Fransız Anthony Modeste, İspanya'da Arjantinli Lionel Messi ve Uruguaylı Luis Suarez ile İngiltere'de İspanyol Diego Costa, milli takım arasına girilen Avrupa'da büyük liglerin gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor.

Türkiye'de ise milli futbolcu Cenk Tosun ile Burkina Fasolu Abdou Razack Traore, 6'şar golle birinci sırayı paylaşıyor.


- İspanya'da Messi ve Suarez zirvede


İspanya Birinci Futbol Ligi'nde 11 hafta sonunda Barcelona'dan Messi ve Suarez, gol krallığında rakiplerini geride bıraktı.

Bu sezon ligde 9 maça çıkan Arjantinli Messi ve tüm karşılaşmalarda görev alan geçen yılın gol kralı Uruguaylı Suarez, 8'er gol buldu.

La Liga'da sadece bir İspanyol futbolcu, 5 golün üstüne çıkabildi. Real Sociedad'dan Brezilyalı Willian Jose, Atletico Madrid'den Fransız Antoine Griezmann ve Celta'dan İspanyol Iago Aspas, 6'şar golle Messi ve Suarez'i izledi.

Gol dendiğinde akla gelen isimlerden Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ise bu sezon ligde 8 maçta 5 gol attı.


- İtalya'da Icardi ve Dzeko durdurulamıyor


Inter'in kaptanı Icardi ve Roma'nın tecrübeli golcüsü Dzeko, Serie A'da 12 haftalık sürede en skorer isimler oldu.

Takımlarının ligde oynadığı tüm maçlarda görev yapan iki futbolcu, rakip fileleri 10'ar kez havalandırdı.

Serie A'nın gol krallığı yarışında Icardi ve Dzeko'yu 9 golle Lazio'dan İtalyan Ciro Immobile ve 8'er golle Roma'dan Mısırlı Muhammed Salah ile Torino'dan İtalyan Andrea Belotti takip etti.

Ligde geçen yıl Napoli formasıyla gol kralı (36) olan Juventus'un Arjantinli forveti Gonzalo Higuain ise bu sezon 7 gole imza attı.


- Fransa'da Cavani fırtınası


Fransa'da geçen sezonun gol kralı İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic'in Paris Saint-Germain'den (PSG) ayrılmasının ardından santrfor pozisyonunda görev almaya başlayan Cavani, takımının kilit oyuncusu haline geldi.

Bu sezon 12. haftası geride kalan ligde 11 maça çıkan Uruguaylı Cavani, rakip fileleri 11 kez havalandırarak 24 gol bulan takımına büyük katkı sağladı.

Ligue 1'in gol krallığı yarışında Cavani'nin ardından Fransız golcüler sıralandı. Olympique Lyon'da Alexandre Lacazette 10 ve Nice'te Alassane Plea 7 gol kaydetti.


- Almanya'da Modeste sürprizi


Bu sezon kariyerinin en parlak dönemini yaşayan Köln'ün forveti Modeste, 10. haftası tamamlanan Bundesliga'daki gol krallığı mücadelesinde zirveye ortak olmayı başardı.

Ligde 11'er golle zirvede bulunan iki isimden Fransız Modeste 10, Borussia Dortmund'dan Gabonlu Aubameyang da 9 maçta bu sayıya ulaştı.

İki futbolcunun ardından geçen sezonun gol kralı Bayern Münih'ten Polonyalı Robert Lewandowski 7 ve Hertha Berlin'den Bosna Hersekli Vedad Ibisevic 6 golle sıralandı.

Bundesliga'nın en skorer Alman golcüleri ise 5'er kez rakip fileleri bulan Leipzig'den Timo Werner ve Freiburg'dan Maximilian Philipp oldu.


- İngiltere'de Costa formda


Chelsea'nin İspanyol futbolcusu Diego Costa, ligde şu ana kadar 11 maçta da görev yaptı ve 9 gol kaydetti.

Manchester City'den Arjantinli Sergio Aguero 8, iki Belçikalı futbolcu Everton'dan Romelu Lukaku ve Chelsea'den Eden Hazard 7'şer golle Costa'nın arkasında yer aldı.

Altı gol atan Sunderland'den Jermain Defoe, bu futbolculara en çok yaklaşan İngiliz oyuncu olarak göze çarptı. Premier Lig'de geçen sezonun gol kralı İngiliz Harry Kane ise bu sezon şu ana kadar 3 golde kaldı.





Yorumlar