Gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

- Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda gençler kategorisinde altın ve gümüş madalya kazanan Ordulu milli sporcu Yeter Bağ, dünya şampiyonasında altın madalya hedefliyor - Milli sporcu Yeter: - "Dünya şampiyonasında bana olan güveni boşa çıkarmamak adına elimden geleni yapıyorum. Macaristan'ın Budapeşte kentinde yapılacak bu şampiyonada ülkemi ve Ordu'yu en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" - Antrenör Kocabaş: - "Yeter çok çalışkan ve azimli bir sporcu. Bunun için gittiği her turnuvadan dereceyle ayrılıyor. Macaristan'da yapılacak dünya şampiyonasında da bizleri mahcup etmeyeceğini biliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Gözünü dünya şampiyonluğuna dikti


ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordulu milli sporcu Yeter Bağ, Macaristan'da düzenlenecek Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası için aralıksız çalışıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesi üzerine bilek güreşi yapmaya başlayan Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu 18 yaşındaki Yeter, mayıs ayında Polonya'da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda, 70 kiloda sağ kolda Avrupa şampiyonu olurken sol kolda ikincilik elde etti.

Şimdiye kadar 6 kez Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra 4 Avrupa üçüncülüğü, birer Avrupa şampiyonluğu ve ikinciliği, birer sefer de dünya ikinciliği ve üçüncülüğü başarısını elde eden milli sporcu, 3-7 Eylül tarihlerinde Macaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda da hedefini altın madalya olarak belirledi.

Hazırlıklarına antrenörü Oğuz Kocabaş idaresinde devam eden Ordu İdeal ve Gençlik Kulübü Sporcusu Yeter Bağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yaşta elde ettiği derecelerin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Geçen yıl Bulgaristan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda altın madalyayı kıl payı kaçırarak ikinci olduğunu ifade eden Yeter, bu sefer daha çok çalışarak çok arzu ettiği dünya şampiyonluğunu kazanmak istediğini dile getirdi.

Yeter Bağ, Budapeşte'de yapılacak şampiyonada Türkiye'yi ve Ordu'yu en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.

Bu seviyelere ulaşmayı beklemediğini ancak çalıştıkça başarıların da peş peşe gelmeye başladığına dikkati çeken genç sporcu, "Çok şükür gittiğim hiçbir şampiyonadan derecesiz dönmedim. Hedefim sadece kariyer yapmak değil, ülkemi en iyi şekilde temsil edip bayrağımızı zirveye taşımak oldu. Bundan sonra da bu hedef doğrultusunda maçlara çıkacağım." dedi.

Sağ bileğinin küçük yaşta kırıldığını ancak buna rağmen sağ kolda Avrupa şampiyonluğu elde ettiğini kaydeden Yeter, gücü el verdiği sürece bu sporu yapacağını aktardı.

Yeter Bağ, kendisine destek olan herkese teşekkür ederek, "İnşallah Rabbim ülkem adına daha çok şampiyonlukları bizlere nasip eder. Bir imam hatipli olarak bundan dolayı inanılmaz mutluyum. Öncelikle her zaman arkamda olan aileme, beni yetiştiren öğretmenlerime, destekleriyle moral veren arkadaşlarıma, İdeal ve Gençlik Kulübüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüze destekleri ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim." diye konuştu.


- Antrenörü Yeter'e güveniyor


Antrenör Oğuz Kocabaş ise sporcusuna güvendiğini dile getirerek, Yeter'in çok çalışkan ve azimli bir sporcu olduğunu, katıldığı turnuvalardan dereceyle ayrıldığını, kendilerini mahcup etmediğini söyledi.

Macaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda da sporcularının kendilerini mahcup etmeyeceğini bildiklerini belirten Kocabaş, "Kendisi elinden gelenin en iyisini, belki daha fazlasını yaparak altın madalyayı kazanacaktır. Biz kendisine güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeter'in babası Mustafa Bağ da kızının her zaman destekçisi olduğunu kaydederek, "İlk başlarda Yeter bana, 'Bilek güreşi antrenmanlarına başlayacağım, Antalya'ya Türkiye Şampiyonası'na gideceğim.' dediğinde, 'Kolunu kırarsan diğerini de ben kırarım' demiştim. Kendisinden bu dereceleri de beklemiyorduk ama Rabbim ona nasip etti. Bundan sonra da hayırlısı ne ise o olsun. İnşallah bundan sonrada şampiyonlukları devam eder. Kızımın her zaman arkasındayız." açıklamasında bulundu.

Yorumlar