Göztepe'nin Süper Lig'e yükselmesi

- İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "Göztepe'nin İzmir'i hak ettiği yere taşıması sadece kentimizin moralini yükseltmekle kalmayacak, ekonomik olarak da önemli artılar sağlayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Göztepe'nin Süper Lig'e yükselmesi

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Göztepe'nin Spor Toto Süper Lig'e yükselmesinin kente moral katmasının yanında önemli ekonomik getiriler de sağlayacağını belirtti.

Demirtaş, Göztepe'nin TFF 1. Lig play-off final maçında Eskişehirspor'u yenerek 14 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, futbolcular, teknik ekip, yönetim kurulu ve taraftarları tebrik etti.

İzmir'in ihtiyacı olan ve hak ettiği bir zaferin yaşandığını vurgulayan Demirtaş, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Stadı olmadan, ciddi yardım ve destek almadan, sadece Göztepe'nin değil averajla play-off oynama şansını kaçıran Altınordu'nun, Spor Toto 2. Lig'e yükselen Altay'ın da bu sezonki başarısı her türlü takdirin üstündedir. Göztepe'nin İzmir'i hak ettiği yere, Süper Lig'e taşıması sadece kentimizin moralini yükseltmekle kalmayacak, ekonomik olarak da önemli artılar sağlayacaktır.

Süper Lig'de tek takımımız dahi olsa futbol ekonomisinden pay almaya başlayacağız. İzmir’de oynanacak maçlarla oteller, restoranlar, çarşılar Ege ve Türkiye'nin dört yanından gelen taraftarlarla renklenecek. Tüm İzmir ve İzmirliler, renk ayrımı gözetmeksizin kentimizin takımlarına sahip çıkmalı."


- Öztürk: "Göztepe'nin hep yanında olacağız"


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de yayımladığı mesajında, Göztepe'nin bu zaferiyle İzmir'in Türkiye Ligi'ne çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İzmir, Göztepe'nin getirdiği moral ve motivasyonla her alanda çok daha ileri gidecektir. Diğer İzmir takımlarının da Göztepe'den aldıkları güçle yeni sezonda iyi sonuçlar alacağına inanıyoruz. Avrupa'da ve Türkiye'de nice zaferlerle adını tarihe altın harflerle yazdıran Göztepe'ye Süper Lig yolculuğunda başarılar diliyoruz. Biz denizciler olarak Göztepe’nin hep yanında olacağız."

Yorumlar