Gözler Erdoğan-Trump görüşmesinde

Erdoğan, Obama döneminde çıkmaza giren Türkiye-ABD ilişkilerinin yeni seyrinin belirleneceği görüşme için ABD'ye gitti. Erdoğan'ın, Trump ile Türkiye saati ile 19.40'ta görüşeceği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Gözler Erdoğan-Trump görüşmesinde

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında önceki Başkan Barack Obama döneminde FETÖ ve Suriye-PKK konularında bozulan ilişkilerin yeniden tamiri için Donald Trump ile bir araya gelecek. Başta Suriye  ve Irak olmak üzere bölgedeki birçok denklemi etkileyecek görüşme son derece önem arz ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere, özel uçak "CAN" ile TSİ 09.25'te Pekin'den ABD'ye hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'nde, "Kuşak ve Yol Forumu" kapsamında çalışma yemeğine katıldı.

Erdoğan, yemeğin ardından ABD'ye gitmek üzere Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı'na geçti. Erdoğan'ı havalimanından Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Ali Murat Ersoy, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ile diğer yetkililer uğurladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da ABD'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da ABD Başkanı Donald Trump ile 16 Mayıs'ta baş başa ve heyetlerarası görüşmeler yapacak. Erdoğan, ziyaret çerçevesinde sivil toplum ve düşünce kuruluşları ile iş adamları temsilcilerini de ayrı ayrı kabul edecek.

MASADAKİ KONULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Donald Trump'ın yapacağı görüşmelerde masada başta Suriye, Suriye'nin kuzeyindeki PKK-PYD yapılanması, Irak, FETÖ, İran'a yaptırımları delmek suçlamasıyla ABD'de tutuklu bulunan Türkiye vatandaşları Rızza Sarraf ile Ahmet Atilla konuları olacak. 

TRUMP'IN ERDOĞAN ÖNCESİ VE SONRASI GÖRÜŞMELERİ

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hemen önce Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Muhammed Bin Zeyyid ile görüştü. Erdoğan sonra ise Suudi Arabistan'a ilk yurt dışı seyahatini gerçekleştirecek.

ABD'DE ERDOĞAN HAREKETLİLİĞİ

ABD Başkanı Trump'la kritik görüşme için Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'a giden Erdoğan havalimanına varmadan kentte hareketlilik ve önlemler başladı.

Havalimanına iniş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington temasları sırasında kalacağı Blair House Oteline geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'da kalacağı Blaır House oteli önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Çok sayıda kişinin ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle Erdoğan'a destek içinde toplandığı görülürken, pankartlarda "İslam düşmanlığına karşı birleşme" çağrıları görüldü.

Polis ekipleri, Erdoğan'ı desteğe gelenleri güvenlik gerekçesiyle otelin karşısındaki kaldırıma yönlendirdi.

Yorumlar