Görüşme sırasında dikkat çeken çarpıcı 3 detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda önemli bir görüşme yaptı. Görüşmede odada bulunan Osmanlı sancağı, 15 Temmuz anıtı maketi ve Altay tankının maketi dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Görüşme sırasında dikkat çeken çarpıcı 3 detay

SonHaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede ikili ilişkiler, Soçi zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunlar ele alındığı öğrenildi. Görüşmeden önce Twitter hesabından açıklama yapan Trump, Obama dönemindeki Ortadoğu politikasını eleştirerek ABD'nin Ortadoğu politikasında değişikliğe gidileceğinin sinyalini verdi. Öte yandan Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG/PYD'ye bir daha silah verilmeyeceği konusunda güvence verdi.

Fidan ve Çavuşoğlu da eşlik etti

ABD Devlet Başkanı Trump ile gerçeleştirilen görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.

Osmanlı sancağı ve Altay tankı

Öte yandan görüşme yaptığı odada bulunan Osmanlı sancağı, Külliye önünde yapılan 15 Temmuz Şehirler Abidesi maketi ile Altay tankının maketi dikkat çekti.

Yorumlar