Görme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası

- Almanya: 0 - Türkiye: 0 - Rakibini penaltılarda 2-1 yenen ay-yıldızlı ekip, Avrupa 5'incisi oldu

Google Haberlere Abone ol
Görme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası


İSTANBUL (AA) - Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Görme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, klasman maçında ev sahibi ülkeyi penaltılarda 2-1 yenerek 5. oldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Turkcell'in ana sponsorluğunu üstlendiği Görme Engelli Milli Futbol Takımı, organizasyondaki 5'incilik maçında Almanya ile karşılaştı.

Mücadelenin normal süresi 0-0 eşitlikle sona erince penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine Hasan Şatay ve Recep Aydeniz'in golleriyle 2-1 üstünlük kuran milliler, Avrupa 5'incisi oldu.

Milli takım kalecisi Doruk Gökmen, Almanya'nın iki penaltısında gole izin vermedi.

Görme Engelli Milli Futbol Takımı, bu sonucun ardından 2018'de İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti.

Şampiyona ile ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, "Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan TFF Başkanımız Yıldırım Demirören, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik ve Almanya'daki vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Takımımızı hiç yalnız bırakmadılar. Buraya son Avrupa şampiyonu olarak favori geldik. Tüm maçları Avrupa şampiyonu gibi oynadık ve domine ettik. Ancak futbol bu. Bazen top kaleye girmiyor. Dünya şampiyonasına da iddialı bir şekilde hazırlanacağız ve gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar