Görme engelli genç duygularını sanata yansıttı

Ordu'da görme engelli bir genç kendi imkanlarıyla yaptığı seramik heykellerden oluşan ilk sergisini açtı

Google Haberlere Abone ol
Görme engelli genç duygularını sanata yansıttı

Ordu'da yüzde yüz görme engelli Olcay Aşçı, kendi imkanlarıyla yaptığı seramik heykellerle açtığı ilk sergisini beğeniye sundu.

Akkuş ilçesinde 9 aylıkken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu gözleri görmeyen Aşçı, evinde çamurdan seramik heykeller yapmaya başladı. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden de destek alan Aşçı, Ordu Kültür Sanat Merkezinde (OKSM) "Benim gözümden sergiye giden yol" konulu ilk sergisini açtı.

Olcay Aşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, seramik heykel yaparak hem nesne algısını geliştirdiğini, hem de hayal dünyasını insanlara aktardığını söyledi.

Yaptığı heykellerin bir şeye benzemesi için çabalamadığını, eserlerine isimlerini dahi sonradan verdiğini ifade eden Aşçı, bu sanatla uğraşmaya başladıktan sonra hayatının değiştiğini kaydetti.

İnsanlarla bir şeyleri paylaşmanın hayatının en önemli aşamalarından biri olduğunu vurgulayan Aşçı, "Hayal dünyamı seramiklere yansıttım. Bu çalışmamla bir şeyler üretip insanların hizmetine sundum. Benim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz." dedi.

Kendisi gibi görme engellilere tavsiyelerde de bulunan Aşçı, "Ben görme engelimi hiçbir zaman bahane etmedim. Her zaman üretmeye ve hayatın içinde daha aktif olmaya çalıştım. Onlarda mutlaka bir şeyler yapıp üretebilir. Yeter ki istesinler. Çünkü böylelikle toplumun içerisinde daha fazla yer alıyorsunuz." diye konuştu.

Aşçı, sanatla uğraşmaya devam edeceğini, sergilerinin devamının geleceğini sözlerine ekledi.

Serginin açılışına katılan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ise azminden dolayı Olcay Aşçı'yı kutladı.

Belediye olarak Aşçı'nın her zaman yanında olduklarını ifade eden Demirci, "Olcay adeta bir cevher. Kendisi yaptığı bu çalışmayla sanat ve eser yapmanın önünde engel olmayacağını gösterdi. Yaptığı tüm eserlerde büyük özveri, emek ve ustalık var. Kendisini ve ailesini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Altın da Olcay Aşçı'yla gurur duyduklarını söyledi.

Yorumlar