Görevlendirme yapılan belediye yaşlı çifti sevindirdi

- Şırnak'ın Silopi Belediyesi, yardıma muhtaç yaşlı çiftin bütün ihtiyaçlarını karşılayarak, evlerini yeniden yapacak - Belediye Başkan Vekili Kaymakam Sezer Işıktaş: "Yaşlı çiftin eski evlerini yıkarak yeniden inşa edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Görevlendirme yapılan belediye yaşlı çifti sevindirdi

ŞIRNAK (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Şırnak'ın Silopi Belediyesince, yardıma muhtaç yaşlı çifte evlerinin yenilenmesi desteği sağlandı.

Silopi Belediyesi Başkan Vekili Sezer Işıktaş'ın talimatıyla yardıma muhtaç 85 yaşındaki Ömer Duru ile birlikte yaşadığı engelli 82 yaşındaki Lali Aytış, kötü koşullarda yaşadıkları evlerinden alınarak geçici olarak belediyeye ait bir binaya yerleştirildi.

Yaşlı çifti yerleştikleri binada ziyaret eden Işıktaş, evlerinin durumu çok kötü olan yaşlı çifti geçici olarak belediyeye ait binaya yerleştirdiklerini, evin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Yaşlı çifte beyaz eşya, koltuk takımı, mutfak malzemeleri, gıda ve nakdi yardım yapıldığını ifade eden Sezer Işıktaş, "Yaşlı çiftin eski evlerini yıkarak yeniden inşa edeceğiz. Bütün ihtiyaçları karşılanacak. Duru ve eşi yeni evlerine sahip olana kadar burada kalabilecek." dedi.

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı İl Müdürü Muzaffer Akçam da yaşlı çifti ziyaret ederek, Lali Aytış için gerekli sağlık kontrollerini yapacaklarını, istemeleri durumunda çifte bakıcı vereceklerini belirtti.

Daha sonra Aytış, tedavileri yapılmak üzere Cizre Devlet Hastanesine götürüldü.

Ömer Duru, yeni bir eve kavuşacaklarının sevincini yaşadığını dile getirerek, "Allah devletimizden razı olsun, bize sahip çıktılar, çok mutluyum." dedi.

Yorumlar