Görevlendirme yapılan belediye bütçesi yine fazla verdi

- Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk: - "Hem 2017 yılının tamamını hem de 2018 yılının ilk 8 ayını kapsayan süre içinde bütçemiz fazla verdi" - "Göreve başladığımız 2017 yılı içerisinde gerçekleşen bütçenin 3 milyon 153 bin 86 lira fazla ve 2018 yılı ilk 8 ayına ait net gelirimiz ile net giderimiz de kıyaslandığında 11 milyon 502 bin lira tutarında bir bütçe fazlası sağlandığı görülecektir"

Google Haberlere Abone ol
Görevlendirme yapılan belediye bütçesi yine fazla verdi

MERSİN (AA) - Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk, belediye bütçesini verimli kullanarak 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılının ilk 8 ayında da bütçe fazlası verdiklerini bildirdi.

Pamuk, yaptığı yazılı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığının kamuda tasarrufa yönelik tedbirler almaya başlamasıyla birlikte, Akdeniz Belediyesinde de bu konuda önemli adımlar atıldığını belirtti.

Belediyenin bütçe ve kaynaklarını verimli ve etkin kullanmanın gayreti içerisinde olduklarını aktaran Pamuk, şöyle devam etti:

"Bu amaçla, bir yandan cari harcamalarda kısıtlamalara giderken bütçe harcamalarımızı ise vatandaşlarımızın talep ettiği hizmet, proje ve çalışmaları yerine getirmek için yatırıma dönüştürmeyi ilke edindik. İnsan odaklı, vatandaşa hizmeti önceleyen, israfa izin vermeyen, belediye kaynaklarını yine vatandaşa ve kente hizmet için kullanan yönetim ilkesiyle hareket ettik. Belediyenin 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleşen gelir-gider bütçelerini değerlendirdiğimizde uyguladığımız insan merkezli yönetim politikası, gerekse de tedbirlerimiz sayesinde, hem 2017 yılının tamamını hem de 2018 yılının ilk 8 ayını kapsayan süre içinde bütçemiz fazla verdi."

Pamuk, 2017 yılında net gelirlerinin 109 milyon 18 bin 427 lira olarak gerçekleşirken, aynı yıla ait giderin ise 105 milyon 865 bin 341 lirada kaldığına işaret etti.

Bu yılın ilk 8 ayında da net gelirin 79 milyon 62 bin 291 lira, giderin de 68 milyon 57 bin 385 lira olarak gerçekleştiğini vurgulayan Pamuk, "Bu rakamlar dikkate alındığında, göreve başladığımız 2017 yılı içerisinde gerçekleşen bütçenin 3 milyon 153 bin 86 lira fazla ve 2018 yılı ilk 8 ayına ait net gelirimiz ile net giderimiz de kıyaslandığında 11 milyon 502 bin lira tutarında bir bütçe fazlası sağlandığı görülecektir. 2 yıla yakın sürede bütçemizde elde ettiğimiz toplam 14 milyon 157 bin 992 lira, göreve başladığımızda kesintisiz uyguladığımız mali disiplin neticesinde elde ettiğimiz başarıyı göstermesi açısından önemlidir." ifadesini kullandı.

Pamuk, belediye araçlarında GPRS sistemi kurulması ve araçların planlı kullanılması sonucu akaryakıt kullanımında ciddi bir tasarruf sağladıklarını, araçların bakım, onarım giderleri de asgari seviyeye düşürüldüğünü bildirdi.

- "Alt ve üst yapı hizmetlerini gecikmeden yerine getirdik"

Göreve geldikleri ilk günden itibaren belediyenin bütçesi ve kaynaklarını halkın ve kentin yararına hizmet ve projelerde kullanmak için çaba gösterdiklerini belirten Pamuk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Uyguladığımız tasarruf tedbirleri sayesinde vatandaşlarımızın ve kentimizin ihtiyaç duyduğu alt ve üst yapı hizmetlerini gecikmeye mahal vermeksizin yerine getirmek için mücadele verdik. Uyguladığımız mali disiplin politikası ve cari harcamaları kısarak, geçmişten gelen 197 milyon liralık borcu, 1,5 yıllık süre içinde 51 milyon azaltıp, 146 milyon liraya indirme başarısı gösterdik. Vatandaşlarımıza 14 yeni park, 11 yeni mahalle taziye evi, 2 futbol, 5 basketbol 1 de tenis kortundan oluşan spor tesislerinin yanı sıra, Güneş Mahallesi'nde kapalı semt pazarını hizmete açtık. Ayrıca her mahalleye çocuk parkı projemizi de hayata geçirdik. Önümüzdeki yakın dönemde ilçemizin altyapısına 20 milyon lira daha harcamayı planladık ve yatırımlarımız devam ediyor."

Pamuk, maaş ödemelerinin de düzenli hale getirildiğini, belediyeden alacaklı hiçbir personelin kalmadığını kaydetti.

Yorumlar