Görevden alınan HDP'li başkan gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı tarafından yerine görevlendirme yapılarak görevden alınan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve halen görevde olan Merkez Kayapınar, Bismil ve Kocaköy Belediye başkanları devam eden "terör" soruşturması nedeniyle gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Görevden alınan HDP'li başkan gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos tarihinde görevden alınan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı gözaltına alındı. Gelişme Mızraklı'nın avukatı Mehmet Emin Aktar tarafından duyuruldu. 

Aktar, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Mızraklı'nın hakkında yürütüldüğü bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığını açıkladı.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Selçuk Mızraklı, 19 Ağustos'ta Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile birlikte görevden alınmıştı.

DİĞER BAŞKANLARDA GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır eski Belediye Başkanı Seçluk Mıraklı ile birlikte Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediye Eşbaşkanı Gülcan Özer, Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer ve Merkez Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz da gözaltına alındı.

Yorumlar