Görevden alınan Cahit Turhan'dan ilk açıklama

Görevden alınarak yerine yardımcısı atanan Eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'dan ilk açıklama geldi. Turhan, şu ana kadar aldıkları kararları Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı'nın tavsiyeleri doğrultusunda aldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Görevden alınan Cahit Turhan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, görevden alındıktan sonra ilk açıklamayı devir teslim töreni esnasında yaptı. Turhan, görevi yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na devretti. 

Bakanlıkta düzenlenen törende, görevden alma sonrası ilk kez açıklamalarda bulunan Turhan, şu ana kadar aldıkları kararla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldığı intibası uyandırdı. 

Turhan, "Tabi ki bizim bakanlığımız bu ülkede milletin devletten beklediği projelerin, hizmetlerin önde geldiği bakanlıklardan biridir. Bu süreç içerisinde de gerek yurtiçi ve gerek yurtdışı ulaşımda özellikle Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda faaliyetlerini yürütmüş ve düzenlemiştir. Hamdolsun bugün ülkemizdeki bu kararların uygulanması ile sosyal ve ekonomik yaşantıda çok önemli sıkıntı yaşamadık. Biz bundan sonra da Bakanlık olarak Hükümetimizin aldığı kararları hep birlikte uygulayarak bu afetten en az bedel ödeyerek kurtulmanın gayreti içerisinde olmamız lazım. Bu görevi bırakırken Sayın Bakanımızın hoşgörüsüne sığınarak bu naçizane ifadeleri paylaşma gereği duydum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sizlerle ve yeni Bakanımızla birlikte, onun kaptanlığında daha güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum" ifadelerini kaydetti.

Görevi devreden Bakan Turhan görevde bulunduğu süre boyunca ülkenin erişim ve ulaşımıyla ilgili birçok hizmet yaptıklarını belirterek, "Bu görevler kutsal görevler, bu görevler kişilere bağlı olmayan görevler. Ülkemiz için milletimiz için fedakarlık yapılması gereken görevler. Bu görevi Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni devlet sisteminde ilk kabinesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevini bize tevdi etmişlerdi. Önemli bir sorumluluk ve önemli bir görevdi. Bunun her zaman bilicinde olduk. Bizden önceki dönemlerde görev alan Bakanlarımız gibi ben de aldığım emaneti bugünden sonra bu görevi yürütecek olan yeni Bakan arkadaşımız Adil Karaismailoğlu'na devrediyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

Yorumlar