Görenlerin gözleri doluyor: Kanser hastası çocuk şimdi bir doktor

Yaklaşık 15 yıl önce muayene için gitti Çapa Tıp Fakültesi'nde kanser hastası olduğu ortaya çıkan Kerem, tedavisini oldu, iyileşti şimdi ise o da bir doktor. Kerem, bu 15 günlük değişimini sosyal medya üzerinden paylaştı. Fotoğrafları görenlerin gözleri doluyor.

Google Haberlere Abone ol
Görenlerin gözleri doluyor: Kanser hastası çocuk şimdi bir doktor

Sonhaberler.com | ÖZEL

Son günlerde moda haline gelen değişim fotoğrafları paylaşımı devam ederken sosyal medyada yapılan son bir paylaşım görenlerin gözyaşlarını tutamamasına neden oldu. Paylaşım ve beğeni rekorları kıran fotoğraflar şimdilerde doktorluk yapan Kerem'e ait. Kerem, 15 yıl önce Çapa Tıp Fakültesi Onkonolji servisinde kanser tedavisi gördüğü günlere ait fotoğrafı ile şimdilerde hastalara dağıtan doktorluk halini gösteren fotoğrafını yanyana koydu. Fotoğrafları görenler göz yaşlarını tutamıyor.

Büyük bir başarı hikayesini anlatan bu iki fotoğraf karesini paylaşan Kerem, altına ise okuyanları daha da duygulandıran şu mesajları paylaştı:

"Çıkarken de servisten elimi kolumu sallaya sallaya çıktım ama ve çıkış o çıkış daha yolumuz düşmedi hasta olarak Allah'tan. Hiçbir şey sağlıktan daha önemli değil ve canınızı sıkmaya gerek yok.

"Ben bu servise elimi kolumu sallaya sallaya gelmiştim. Hasta olduğumdan habersiz hadi yapın iğnemi gideyim bir an önce, evde atari oynayacağım kardeşimle psikolojisi vardı. Çapa onkolojiye giriş o giriş sonrasında 8 ay aralıksız çok ağır bir tedavi aldım.

"Bu yolda bugün eskiden ilaç aldığım servisimi, hatta hasta yatağımı, değişmeyen çalışanları, canım kadar sevdiğim hocalarımı, hemşire ablalarımı, gönüllü anneleri gördüm ve o günler gözümün önünde canlandı ve duygu dolu bir gün geçirdim.

"Hastanede 12 yaşında yatarken kısacası hastayken; doktor olmaya karar vermiştim ilk olarak. Bana karşı verilen emekler beni bu mesleği yapmam için tetiklemişti ki şükürler olsun mesleğimizi elimize alabildik ve aktif olarak çalışıyoruz.

"Şimdilerde sadece yaşlılık ve stresten dökülen saçlarım mevcut :)

"Maskenin kattığı anlam yıllar içinde değişti tabiki benim için; 2 maskeli Kerem var ama içerik ve rol olarak tamamen birbirinden farklı. İlaçlardan dolayı dökülen saçlarım fırça gibi çıktı, tontiş yanaklarım normal haline geldi hastaydım doktor oldum artık.

"Değişim fotoğraflarının popüler olduğu bir haftada ben de bir değişim fotoğrafı paylaşayım istedim benim ki 10 değil 15 yıllık :) #2004 #2019"  

KEREM'İN HİKAYESİ

Şimdilerde hastalara derman olmaya çalışan Kerem, 7 yaşındayken futbol oynadığı sırada çarpma sonucu burnunu kırıyor. Bunun üzerine hastaneye kaldırılıyor. Hastanede yapılan tetkiklerde Kerem’e Hodgkin Lenfoma (lenfositlerin oluşturduğu bir kanser tipi) teşhisi konuluyor. Kerem, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Çocuk Onkoloji Kliniği’nde tedavi altına alınıyor.

Bir yıllık tedavinin ardından taburcu olan Kerem Çolakoğlu hem hastalığını yendi hem de yıllar sonra 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanıyor.

Kerem, mezun olduktan sonra Van’ın Özalp ilçesindeki bir devlet hastanesinde mecburi hizmet için görevlendiriliyor.

Kerem, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki Çocuk Onkoloji Enstitüsü’nü de hiç unutmadığını söylüyor.

Organizasyonlar düzenleyip, sık sık buradaki hasta çocukları ziyaret eden Kerem “Orayı unutmak mümkün değil” diye konuşuyor.

Yorumlar