Google'dan açıklama: Artık telefonlarda olmayacak

Rekabet Kurumu tarafından haksız rekabet nedeniyle ceza kesilen Google, yaptığı açıklama ile Türkiye pazarına girecek telefonlarda Google uygulamalarının yer almayacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Google'dan açıklama: Artık telefonlarda olmayacak

Google Türkiye'de satışa sunulacak yeni android cep telefonlarında Google uygulamalarının olmayacağını duyurdu.

Daha önce satın alınan akıllı telefonlarda yüklü olan Google Play Store, Youtube ve Gmail gibi uygulamalar artık yüklü olarak elinize geçmeyecek.

Google tarafından yapılan açıklamada sorunun çözümü için Rekabet Kurumu ile görüşmelerinde devam ettiği kaydedildi.

GOOGLE'A CEZA KESİLMİŞTİ

Rekabet Kurumu, ABD’li arama motoru ve uygulamalar devi Google’a, haksız rekabete yol açması sebebiyle ceza kesmişti. Cezanın ardından taraflar arasında yürütülen görüşmelerde düzenlemeler konusunda anlaşmaya varılamadı. Google konuyla ilgili bugün bir açıklama yayınladı.

Google’dan yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Ağustos ayında Rekabet Kurumu’nun kararı doğrultusunda Android iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalarda değişiklikler yapmıştık. Kasım ayında, Rekabet Kurumu bu değişikliklerin uygun olmadığı ve bu anlaşmalarla operasyonlarımızı sürdüremeyeceğimiz yönünde karar verdi. Türkiye’deki kanunlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmemiz için iş ortaklarımızı Türkiye’de yeni çıkacak Android telefon modelleri ile ilgili anlaşma yapamayacağımız konusunda bilgilendirdik.

Tüketiciler mevcut cihaz modellerini satın almaya devam edebildikleri gibi, halihazırda mevcut cihazları ve uygulamaları da normal şekilde çalışmaya devam edecektir. Google’ın diğer ürün ve servisleri durumdan etkilenmeyecektir. Rekabet Kurumu ile bu konunun olabilecek en hızlı şekilde çözümü için çalışmayı sürdürmekteyiz.”

AÇIKLAMA NE ANLAMA GELİYOR?

Google’ın tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye pazarına bugünden sonra girecek yeni nesil akıllı telefonlarda, bir anlaşma sağlanana kadar Google servisleri tarafından sağlanan ve Android cihazlarda yüklü olarak gelen uygulmalar olmayacak. Satışa sunulacak yeni nesil akıllı telefonları satın alanlar Google’ın bu hizmetlerinden doğrudan faydalanamayacak. Google Play Store yüklü olarak gelen bu telefonlarda bu uygulama mağazası yer almayacak.

Yorumlar