Google ve Microsoft kârlarını katladı

Amerikan teknoloji devleri Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet kârlarını katlayarak büyümeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Google ve Microsoft kârlarını katladı

Microsoft 2024 mali yılının ikinci çeyreği olarak kabul edilen 31 Aralık 2023'te sona eren 3 aylık dönemin bilançosunu açıkladı. Şirketin geliri, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18 artarak 62 milyar dolara yükseldi. Bu, 2022'nin aynı döneminde elde edilen 52,7 milyar dolarlık gelire göre önemli bir artış. Ayrıca, Microsoft'un net karı da yüzde 33 artışla 21,9 milyar dolara çıktı. Firmanın hisse başına net karı da 2,20 dolardan 2,93 dolara yükseldi. Microsoft'un bu dönemde Activision Blizzard'ı satın aldığı da hatırlatıldı.

Microsoft CEO'su Satya Nadella, şirketin yapay zeka konusundaki ilerlemelerine dikkat çekti ve teknolojilerin her katmanına yapay zeka entegrasyonuyla yeni müşteriler kazandıklarını ve verimlilik kazanımları sağladıklarını belirtti. Microsoft Mali İşler Direktörü (CFO) Amy Hood ise "Microsoft Bulut" gelirinin yüzde 24 artarak 33,7 milyar dolara çıktığını açıkladı.

ALPHABET'İN FİNANSAL BAŞARISI

Google'ın ana kuruluşu Alphabet, 2023 yılının Ekim-Aralık dönemine ait bilançosunu paylaştı. Alphabet'in bu dönemde elde ettiği gelir, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13 artarak 86,3 milyar dolara ulaştı. Şirketin reklam gelirleri, analistlerin tahminlerinin altında kalmasına rağmen, toplam geliri beklentileri aştı. Alphabet'in net karı da yüzde 52 artışla 20,7 milyar dolara yükseldi. Hisse başına kar da 1,05 dolardan 1,64 dolara çıktı.

Alphabet CEO'su Sundar Pichai, Google aramanın gücü, YouTube ve Bulut'un katkılarından memnun olduklarını ifade etti ve bunların şirketin yapay zeka yatırımları ve yeniliklerinden kaynaklandığını belirtti. Alphabet CFO'su Ruth Porat ise şirketin büyüme fırsatlarını desteklemek için yatırım yaparken maliyetlerini yeniden yapılandırmaya devam ettiklerini açıkladı.

Yorumlar