Google Filistin'i tamamen İsrail'e kattı

Google, harita hizmetlerinde İsrail tarafından işgal edilen toprakların yanısıra Filistin'in diğer bölümlerini de İsrail'e kattı

Google Haberlere Abone ol
Google Filistin'i tamamen İsrail'e kattı

İsrail tarafından işgal edilen Filistin topraklarıyla ilgili Google'dan tepki çeken bir uygulama geldi. Amerikan şirketi Google, herhangi bir duyuru yapmadan harita uygulamasından Filistin'i 'yok etti' ve yalnızca İsrail'e yer verdi. Büyük tepki çeken uygulamaya karşı başlatılan kampanyaya 175 binden fazla insan imza attı.

Google, bir açıklama dahi yapmadan skandal bir karara imza attı. 'Google Maps' adlı uygulamasında Filistin'i dünya haritasından açık bir şekilde sildi.

Milyonlarca kullanıcı bulunan harita uygulamayı açanlar, bölgede yalnızca İsrail'in isminin yer aldığını gördü. Filistin topraklarının ise sadece 'kesik kesik' çizgilerle belirlenmiş olduğu dikkatleri çekiyor.

Sosyal medyada hemen #PalestineIsHere hashtag'iyle harekete geçen binlerce kişi, şirketten yeniden Filistin ismini haritaya koymasını istedi. Change.org'daki imza kampanyasına ise destek çığ gibi büyüdü, imza sayısı 176 bini geçti. 

Google'dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Yorumlar