Google, acil durum ve afetlerde uyarı yapacak

Google'ın yeni özelliği arama ve haritalar içerisinde doğal afetler ve diğer bölgesel krizler için uyarı verecek.

Google Haberlere Abone ol
Google, acil durum ve afetlerde uyarı yapacak

Google Arama ve Haritalardaki yeni bir dizi özelliği içeren Google SOS Uyarıları, acil durumlarda ve kriz anlarında kullanıcıların durumum hakkında hızla bilgi sahibi olup karar vermesine yardımcı olacak.

Google kriz anlarında kullanıcılarına daha sağlıklı bilgi verebilmek için, Google’ın arama ve harita servislerine entegre olacak uygulaması SOS Uyarıları özelliği ile hızlıca karar vermeye yardımcı olmaya çalışacak.

SOS Uyarıları nasıl çalışıyor?

Herhangi bir kriz esnasında, bu olayla ya da konumla ilgili Google’da hızlı bir arama yapıldığında, çıkan sonuçların üstünde bir SOS Uyarısı görülecek. Bu uyarı, neler olup bittiğini ve konum bilgilerini gösterecek. Ayrıca yerel yetkililere ulaşabileceğiniz acil telefon numaraları, web siteleri ve eğer yabancı bir ülkedeyseniz size yardımcı olabilecek temel cümlelerin çevirilerini sunacak.

Olay yerinden uzakta da olsanız daha detaylı bilgilere ulaşmak için, olayın adı ya da bölge ile ilgili Google Aramalarda yaptığınız aramada güncel bilgilere ve bağış gibi çeşitli yardım yöntemlerine SOS Uyarıları’ndan erişilebilecek.

Yorumlar